
בג"ץ החליט היום לדחות את שתי עתירות משפחות המחבלים מאבו דיס, שביצעו את פיגוע ההתאבדות במדרחוב בירושלים בדצמבר 2001. השופטים אליהו מצא, מישאל חשין ודליה דורנר מתחו ביקורת חריפה על בני המשפחות על שבאו לבקש סעד מבג"ץ ולא מצאו לנכון לגנות את מעשי הרצח שבהם מואשמים קרוביהם.
השופט אליהו מצא אמר בדיון: "לא מצאתי תצהיר מפיהן של המשפחות שהן לא ידעו על המעשה, לא מצאתי גינוי למעשה הנפשע [...] היינו מצפים לא רק שיגידו 'אין לנו חלק בעניין', אלא שמבחינה מוסרית יגידו 'לא יכולנו למנוע, כי הדברים נעשו מאחורי גבנו, שיגידו ש'הוא רימה אותנו הבן הרוצח הזה'".
משפחותיהם של אוסאמה מוחמד אל-בחר ונביל מחמוד חלביה עתרו נגד ההחלטה להרוס את בתיהן. החלטת ההריסה נומקה בצורך מיידי לשים קץ לפיגועי הטרור הקשים, והיא הסתמכה על החלטת הקבינט המדיני-ביטחוני מ-31 ביולי לנקוט שורת צעדי מנע, ובכללם הריסת בתים ו"תיחום מגורים". מפקד כוחות צה"ל בגדה הודיע למשפחות על ההחלטה בראשית אוגוסט, והעניק להן ארכה של 48 שעות לערער בכתב על החלטתו. באותו יום הגישו משפחות אל-בחר וחלביה את הערעורים, אך למחרת החליט המפקד הצבאי לדחות אותם.