logo

הנגבי: ישראל תאמץ יעדי ועידת יוהנסבורג

10

השר לאיכות הסביבה התחייב לאמץ התוכנית הבינלאומית לפיתוח בר קיימא כתחליף למדיניות הקיימת; צוות ממשרדו יוביל את גיבוש האסטרטגיה; החברה להגנת הטבע: זהו מהפך בגישת המדינה

תמר נהרי03/09/2002 - 14:02
צחי הנגבי
צחי הנגביצילום: בוצ'צ'ו

השר לאיכות הסביבה, צחי הנגבי, התחייב לאמץ את היעדים הבינלאומיים ואת לוח הזמנים שתקבע ועידת יוהנסבורג, כתחליף למדיניות הישראלית לפיתוח בר קיימא. ההתחייבות ניתנה אתמול, בפגישה מסכמת של נציגי ארגוני הסביבה הישראלים עם השר ביוהנסבורג. לדברי נציגי הארגונים, התחייב הנגבי שעד סוף השנה יובא התהליך לאישור הממשלה.

נציגי הארגונים מסרו עוד, כי הנגבי הבטיח שמשרדו יוביל את היוזמה לגיבוש אסטרטגיה ממשלתית לפיתוח בר-קיימא בישראל, ויקצה לשם כך את כוח האדם והמשאבים הנדרשים. אם אמנם יממש הנגבי את ההבטחה, תהיה זו הפעם הראשונה מאז קום המדינה שישראל תגבש אסטרטגיה עצמאית לפיתוח עתידי, על פי העקרונות שאומצו על ידי מדינות העולם.

רענן בורל, נציג החברה להגנת הטבע ביוהנסבורג, אמר בשם הארגונים הסביבתיים כי: "זהו מהפך בגישת המדינה, אבל ארגוני הסביבה והחברה בישראל יעקבו בקפידה אחר הביצוע כדי לוודא שהדברים לא נאמרו רק לצורך ועידת יוהנסבורג".