logo

מחדל: פני לוחמים מיחידות מסווגות לא טושטשו

35

בשידור החי מטקס מצטייני הנשיא לא טושטשו פניהם של לוחמים מהיחידות המובחרות בצה"ל, הפועלים במדינות אויב. "מישהו נרדם בשמירה"

אמיר בוחבוט07/05/2014 - 13:15
מחדל בטקס: פניהם של לוחמי היחידות המובחרות לא טושטשוצילום: עריכה: יאיר דניאל, קריינות: אביב אברמוביץ'

במהלך טקס מצטייני הנשיא שנערך אתמול (שלישי) בבית הנשיא בירושלים, שבו העניק הנשיא שמעון פרס אותות הצטיינות ל-120 חיילים, צולמו חיילים מסווגים בחיל המודיעין ובחיל הים בפנים גלויות. לטענת גורמים בשתי היחידות, "מישהו נרדם בשמירה", שכן הלוחמים פועלים במדינות אויב במסגרת פעילותם המבצעית, ופרסום התמונות עלול לפעול לרעתם.

עוד בוואלה! חדשות:
”אין שום בעיה הלכתית להרוג חייל בפינוי לילי”
האם הכומר התומך בגיוס נוצרים לצה"ל יודח מהכנסייה?
"דוד הנחלאווי": "בדיעבד, הייתי עושה אותו דבר"

בטקס שנערך מדי שנה ביום העצמאות נכחו גם שר הביטחון משה יעלון, הרמטכ"ל רב-אלוף בני גנץ ומשפחותיהם של החיילים המצטיינים. כמו בכל טקס צבאי, נכחו במקום צלמים שתיעדו את האירוע. אך בשידור החי שהועבר בכלי התקשורת, פני החיילים מהיחידות המובחרות לא טושטשו, בניגוד לנוהל המקובל.

נשיא המדינה סוקר את שורות החיילים המצטיינים ביום העצמאות
"עוזר למנוע זיהוי על ידי גורמים עוינים". ראש הממשלה נתניהו, אתמול בטקס צילום: לשכת העיתונות הממשלתית, חיים צח

לדברי לוחמים באחת היחידות, רק לפני שבוע הופצה לכלי התקשורת תמונה של מפקדים ולוחמים מהיחידה בטקס שבו קיבלו צל"ש על פועלם, ואז טושטשו פניהם. ואילו הפעם, הפנים היו גלויות וקל היה לחבר ביניהם לבין הסמלים שענדו. גורמים בחיל הים אמרו כי האירוע חמור מבחינת אבטחת מידע ושלומם של הלוחמים.

מדובר צה"ל נמסר: "טקס מצטייני הנשיא מתקיים מדי שנה ביום העצמאות, ומשודר בשידור חי, וזוכה למעטפת מקיפה בכל היבטי ביטחון המידע".

לפניות לכתב אמיר בוחבוט: amirbohbot@walla.com

נשיא המדינה סוקר את שורות החיילים המצטיינים ביום העצמאות
"דאגה לשלומם של החיילים" צילום: לשכת העיתונות הממשלתית, חיים צח
עוד באותו נושא: