logo

פיצוץ הגז בעכו: השכנים נאשמים ברצח 5 בני משפחה

1

חודשיים לאחר האירוע הקשה הוגשו כתבי אישום נגד שני תושבי העיר, בני 18 ו-27, בגין קשירת קשר להצתת מתקן תקשורת של חברת פלאפון בדירה בעכו העתיקה, שהביאה לקריסת הבניין

אחיקם משה דוד13/04/2014 - 11:15
בניין בעכו קרס כתוצאה מפיצוץ בלון גז
בניין בעכו קרס כתוצאה מפיצוץ בלון גזצילום: יח"צ - חד פעמי, דוברות כיבוי אש

כתב אישום הוגש היום (ראשון) בבית המשפט המחוזי בחיפה נגד שני תושבי עכו, המואשמים ברצח חמישה בני אדם בפיצוץ בלון גז בבניין מגורים בעיר העתיקה לפני כחודשיים. השניים, מוחמד ג'רחי, בן 27 ועומר חלואני, בן 18, מואשמים כי גרמו למותם של החמישה כשניסו לפגוע באנטנה סלולרית שהוצבה על גג הבניין שבו התגוררו. הם גרמו בכך גם לפציעתם של רבים. כתב האישום מייחס להם רצח, הצתה וקשירת קשר לביצוע פשע.

הארכת מעצר לחשודים באסון קריסת הבניין בעכו, פברואר 2014
אחד הנאשמים באסון קריסת הבניין בעכו מובא להארכת מעצרו, בפברואר צילום: אדריאן הרבשטיין

על פי כתב האישום, השניים, המתגוררים סמוך לבניין, הגיעו בפברואר האחרון אל הבניין שעליו האנטנה, בכוונה להצית את האנטנה יחד עם חברם זכריה עזירי. הם שפכו חומר דליק בתוך הדירה, וכתוצאה מכך אירע פיצוץ עז שהחריב את הבניין והביא לקריסתו. כתוצאה מהפיצוץ נהרגו שלושה מבני משפחת סרחאן - ההורים ראיק ונג'אח ובנם בן התשע נסר א-דין, ובני הזוג בדר - מוחמד וחנאן.

מבט על של קריסת הבניין בעיר העתיקה בעכו, פברואר 2014
זירת האסון בעכו, בפברואר צילום: חטיבת דובר המשטרה, באדיבות היחידה האווירית - משטרת ישראל

שני הנאשמים נפצעו אף הם מהפיצוץ, נפלו על גג המסגד הצמוד ונלכדו בין ההריסות. הם חולצו על ידי אזרחים וכוחות ההצלה. בזירה נמצאה כפפה ועליה עקבות DNA של אחד הנאשמים.

השניים טענו בחקירתם כי הגיעו לכיפת המסגד שבה נמצאו לאחר שהבחינו בפיצוץ, ולפני קריסת הבניין. ואולם, מהבקשה להארכת מעצרם עד תום ההליכים שהוגשה היום עולה כי בין הפיצוץ לקריסת הבניין חלף זמן מועט מאוד, ולכן לא סביר כי הם אכן הגיעו למקום רק לאחר הפיצוץ, לפני קריסת הבניין.

עוד עולה מהבקשה, שהוגשה על ידי פרקליטות מחוז חיפה באמצעות עורכי הדין ענאן גאנם וענבל ברנסון, כי ג'רחי הפליל את עצמו במהלך תרגיל חקירה שנעשה לו מול תושב אחר בשכונה. ג'רחי אמר כי הוא וחבריו רצו לשרוף את האנטנה, תכננו זאת ושרפו אותה, בעוד שהוא בעצמו היה על גג הבניין בעת הפיצוץ.

לפניות לכתב אחיקם משה דוד: ahikam77@walla.co.il

עוד באותו נושא: