
ראש עיריית חיפה, עמרם מצנע, המתמודד על ראשות מפלגת העבודה, קרא אתמול לפינוי התנחלויות ואמר כי השליחות של המתנחלים עכשיו היא לחזור "הביתה". מצנע, שדיבר בפני משמרות השלום והדמוקרטיה, המתכנסות מדי יום שישי ב-15:00 בכיכר רבין בתל אביב, שב ואמר כי יש לפתוח במו"מ עם הפלסטינים ללא תנאים מוקדמים ולשאוף להגיע להסכם קבע.
לדעת מצנע, אם המו"מ לא יעלה יפה, יש להיפרד מהפלסטינים באופן חד צדדי. בגלי צה"ל דווח כי מצנע השווה את העימות הישראלי-פלסטיני למשקולת שגוררת למצולות וממנה יש להשתחרר.
בתוך כך הוקפאה היוזמה לביטול שיטת הפריימריס לבחירת רשימת העבודה לכנסת. מזכ"ל מפלגת העבודה, ח"כ אופיר פינס, ממובילי ההתנגדות ליוזמה הגיע להסכמה עם יו"ר המפלגה, השר בנימין בן אליעזר, שלא להעלות את הסוגיה עד להתמודדות על ראשות העבודה בחודש נובמבר.
פינס ובן אליעזר נועדו אתמול לפגישה, שבה נכח גם השר לשעבר, דוד ליבאי. בתום הפגישה נמסר גם כי הוחלט לדחות את כינוס ועידת מפלגת העבודה, שהיתה אמורה להיערך בעוד שבועיים. כינוס הוועידה יידחה לאחרי החגים. בתום הפגישה השלושה הסבירו את ההחלטה בכך שאחרי החגים הוועידה תהיה טובה יותר, שכן המפלגה תעמוד בפני הכרעות בעניין תקציב הממשלה ואפשרות הפרישה ממנה.