logo

פרס: ניתן לדון על ”בית לחם תחילה”

29

שר הביטחון ידון היום עם שר הפנים הפלסטיני בתוכנית "עזה תחילה"; הפלסטינים דורשים: קודם נסיגה - לאחר מכן מאבק בטרור; בשל דרישת בוש: הרשות מקימה חברה שתבטיח שקיפות פיננסית

מערכת וואלה15/08/2002 - 14:36
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

שר החוץ, שמעון פרס, אמר היום כי אין מניעה שישראל תדון עם הפלסטינים בבקשתם שתוכנית "עזה תחילה" תכלול גם את בית לחם. על פי התוכנית, תיטול הרשות הפלסטינית את האחריות למניעת טרור בעזה, בתמורה לנסיגה משטחי איי והקלות כלכליות מצד ישראל. בגלי צה"ל דווח כי לדברי פרס, גם שר הביטחון, בנימין בן אליעזר, תומך בדיון כזה.

אתמול נפגש צוות המו"מ הישראלי, בראשות פרס, עם הצוות הפלסטיני, בראשות סאיב עריקאת, לדיון בדרכים להשגת הפסקת אש ולשיפור המצב הכלכלי בשטחים. "מה שהפלסטינים ביקשו אמש זה שכמו שיש לגבי עזה דיון, יהיה גם דיון לגבי בית לחם", אמר הבוקר שר החוץ. "הבוקר דיברתי עם שר הבטחון. גם אני לא רואה שום סיבה שצוותים יפגשו כדי לדון בדבר הזה".

פרס הגדיר את המפגש אמש "פרודוקטיבי, עם הרבה ניסיון ליצור גשרים ומעט פולמוס". עריקאת, לעומתו, הגדיר את הפגישה "חסרת תוצאות". לטענתו, הפלסטינים ביקשו שישראל תשחרר אסירים "פוליטיים" כהגדרתו, ביניהם מרואן ברגותי. הקבינט הפלסטיני התכנס היום לדיון בתוצאות המפגש אמש.

פיקוח על כל נכסי הרשות

כתב "הארץ", אלוף בן, והסוכנויות מוסיפים:

היום אמור בן אליעזר להיפגש עם שר הפנים הפלסטיני, עבד אל-ראזק יחיא, ויועצו לביטחון של ערפאת, מוחמד דחלאן, כדי לדון בתוכנית "עזה תחילה".

מלבד דרישת הפלסטינים לנסיגה מבית לחם, הם תובעים כי יישום ההצעה יתחיל בנסיגה ישראלית. זאת, בניגוד לתביעת ישראל להתחיל בפעולות נגד הטרור. בסוף השבוע אמורים גם ראש השב"כ, אבי דיכטר, והאלוף גיורא איילנד להיפגש עם מקביליהם הפלסטינים.

שר האוצר הפלסטיני, סלאם פיאד, הודיע הבוקר על הקמת חברת החזקות שתפקח לבדה על כל רכושה של הרשות הפלסטינית, ותבטיח שקיפות בנושא. מהלך זה הוא אחת הדרישות המרכזיות לרפורמה במוסדות הרשות שתבעה ארצות הברית. הנשיא ג'ורג' בוש תבע מהנהגת הרשות להקים גוף שימנע שחיתויות כספיות.

פיאד ציין שכעת חיוני שישראל תעביר את כספי המסים של הרשות, המוקפאים בידיה מאז פרוץ האינתיפאדה. לקראת חידוש השיחות הבטיחה ישראל לרשות כי שני התשלומים הבאים של כספי המסים המוקפאים בישראל יועברו אליה בהקדם. התשלומים יהיו בסך 70 מיליון שקל כל אחד ויהוו 10 אחוז מהסכום המוקפא.