logo

בן 63 נעצר בחשד שאנס את בתו בילדותה

1

הצעירה, בת 26, החיה בארה"ב, שבה לארץ כדי להתלונן כנגד האב; סיפרה לחוקרים: הוא נהג לאנוס אותי ולהכות אותי במשך שנים; 4 בנות משפחה נוספות טוענות: החשוד ביצע בנו מעשים מגונים

ורד כהן ברזילי14/08/2002 - 20:16
אילוסטרציה אונס
אילוסטרציה אונסצילום: מערכת וואלה

תושב חולון בן 63 נעצר היום על ידי המשטרה בחשד שהתעלל נפשית ומינית בבתו במשך מספר שנים עד שהגיעה לגיל 12. האיש חשוד גם בביצוע מעשים מגונים בבנות משפחה אחרות, בדרגות קרבה שונות. המתלוננת, בת 26 כיום, חזרה לארץ מארה"ב, שם היא מתגוררת בארבע השנים האחרונות, כדי להגיש תלונה כנגד אביה.

שוטרי תחנת איילון סיפרו כי מדבריה של הבת עולה תמונה קשה של התעללות. לדבריה, לבד ממעשי האונס והסדום, נהג אביה להכות אותה ולקלל אותה באופן קבוע. המתלוננת סיפרה כי האב חדל ממעשיו כשהיא הגיעה לגיל 12. במשטרה מעריכים כי העדות אמינה, זאת בין השאר מכיוון שהמתלוננת מסרה עדות מפורטת, המתפרסת על פני 15 עמודים.

מהחקירה עולה עוד, כי הצעירה סיפרה לאמה על מעשיו של האב עוד כשהייתה ילדה. השתיים התעמתו עם האב, שהכחיש את המעשים. בחודשים האחרונים, ככל הנראה בעקבות טיפול פסיכולוגי שעברה הבת בארה"ב, היא שבה והעלתה את הפרשה בפני הוריה. על רקע העלאת הנושא, החליטו ההורים להתגרש. החוקרים ציינו כי האם מחזקת את בתה ומשתפת אתם פעולה באופן מלא. האב הכחיש בחקירתו את המעשים המיוחסים לו.

בידי החוקרים עדויות של ארבע בנות משפחה נוספות, שטענו כי האב ביצע בהן מעשים מגונים בילדותן. ככל הנראה, מדובר בתקופה מוקדמת יותר מהתקופה בה אנס, על פי החשד, את בתו. כל הנשים הללו מבוגרות כיום והזמן שחלף לא מאפשר לעמיד את האב לדין על מעשים אלה, בשל חוק ההתיישנות. במשטרה מעריכים כי בנות משפחה נוספות נפלו קורבן למעשיו של החשוד.

היום הובא החשוד לבית משפט השלום בראשון לציון לדיון בהארכת מעצרו. פרקליטו טען בדיון, כי אם המשפחה משתמשת בבנותיה במלחמותיה נגד האב. "מדובר באדם ללא עבר פלילי. הוא כולו בזעזוע מהמעצר", אמר עורך הדין. השופטת, ריבי צוק, דחתה את טענותיו כי על כל המעשים חלה התיישנות. השופטת צוק הוסיפה, כי "יש יסוד סביר לחשד המיוחס לחשוד וכי לאותו חשד חיזוקים מסוימים בסדרת הודעות נוספות שמקורן איננה במתלוננת". בתום הדיון הוארך מעצרו בשלושה ימים.