logo

צבא קניה פתח במבצע קומנדו לסיום המצור בניירובי

15

לוחמים מיחידות מובחרות מכתרים את קניון "ווסטגייט" ושני מסוקים נחתו על גג המרכז המסחרי, במאמץ להביא לסיום המצור הנמשך מאז אתמול בבוקר. במקום נשמעים פיצוצים עזים

מערכת וואלה חדשות22/09/2013 - 18:23
מתקפת הטרור בקניה נמשכת: "ישראלים משתתפים בחילוץ"צילום: רויטרס, עריכה: יותם בן-דוד, קריינות: אביב אברמוביץ'

צבא קניה פתח הערב (ראשון) במבצע מיוחד לשחרור בני הערובה מהקניון בניירובי. שליח ה"גרדיאן" לבירת קניה, גאי אלכסנדר, דיווח כי לוחמים מיחידות קומנדו התקהלו מחוץ למרכז המסחרי. לדבריו, ניתן לשמוע חילופי אש עזים וקולות פיצוץ עזים הבוקעים מהקניון.

שני מסוקים נחתו על גג הקניון, ככל הנראה כחלק מהמבצע המיוחד. אחד מהם שייך למשטרה והשני שייך לצבא. עיתונאים בקניה דיווחו כי הצבא ביקש מהם להתרחק מהקניון, ייתכן כהכנה לקראת המבצע.

מסוק משטרה בדרכו לנחות על קניון ווסטגייט. נירובי, קניה, 22 בספטמבר 2013
מסוק משטרה בדרכו לנחות על קניון ווסטגייט. נירובי, קניה, 22 בספטמבר 2013 צילום: צילום מסך, טוויטר
צבא קניה נכנס לקניון "ווסטגייט" בניירובי שבו אירעה מתקפת טרור, ספטמבר 2013
חיילים מחוץ לקניון ווסטגייט, הערב צילום: רויטרס

נשיא קניה, אוהורו קניאטה, אמר כי הוא מאמין שלכוחות הביטחון "יש סיכוי טוב לנטרל את המחבלים". לדבריו, כעשרה עד 15 מחבלים עדיין מתבצרים בקניון, בהם נשים.

הצלב האדום של קניה דיווח כי 68 נהרגו במתקפת הטרור ו-49 בני אדם עדיין נעדרים, ייתכן שחלקם נצורים בקניון.בהרוגים אזרחים של צרפת, סין, קנדה ובריטניה. שניים מההרוגים הם אחיינו של הנשיא קניאטה, וארוסתו.

חיילים מצבא קניה מחוץ לקניון ווסטגייט. ניירובי. 22 בספטמבר 2013
חיילי צבא קניה בדרכם לקניון, הבוקר צילום: רויטרס

שני פצועים סיפרו כי איש ביטחון ישראלי חילץ אותם. בירושלים הסכימו לאשר כי ישראל מסייעת לקניה במשא-ומתן בלבד מול החוטפים, ולא הגיבו לדיווחים על הגעת צוות מבצעי למקום.

ארגון הטרור אל-שבאב הודיע כי עשה את הפיגוע כנקמה על פלישת צבא קניה לסומליה. נשיא קניה הבהיר כי לא יסיג את חייליו מסומליה, ואמר: "נכנסו לשם כאומה כדי לייצב את המדינה, ובעיקר כדי להילחם בטרור".

צבא קניה נכנס לקניון "ווסטגייט" בניירובי שבו אירעה מתקפת טרור, ספטמבר 2013
צבא קניה נכנס לקניון "ווסטגייט" בניירובי שבו אירעה מתקפת טרור, ספטמבר 2013 צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: