logo

איראן: אישה ראשונה בממשלת רוחאני - סגנית הנשיא

12

ד"ר אלהם אמינזאדה, בעלת תואר מאוניברסיטת גלזגו, מונתה לסגנית נשיא איראן לענייני משפט. סגן נוסף יפקח על ענייני תכנון וביקורת. מחר יתכנס הפרלמנט לאשר את מינויי השרים

משה-חי הגיגת11/08/2013 - 19:48
אלהאם אמינזאדה, סגנית נשיא איראן
אלהאם אמינזאדה, סגנית נשיא איראןצילום: אתר רשמי

נשיא איראן, חסן רוחאני, הודיע על מינוי אישה ראשונה לממשלתו החדשה. ד"ר אלהם אמינזאדה, שלמדה באוניברסיטת גלזגו, תשמש כסגנית הנשיא וכעוזרתו לענייני משפט.

בכתב המינוי, בירך הערב (ראשון) רוחאני את אמינזאדה על התפקיד, ואמר: "בהתבסס על יכולותיך המדעיות והמשפטיות, על עברך החוקתי ועל המוסריות שלך, אני ממנה אותך לעוזרת לענייני משפט של נשיא הרפובליקה האיסלאמית". בעבר שימשו כמה נשים בתפקיד זה.

במקביל, הודיע רוחאני על מינויו של מוחמד באקר נובאחת לתפקיד סגן הנשיא לענייני תכנון וביקורת בנושאים אסטרטגיים. שני המינויים, בניגוד למינויים של שרי הממשלה באיראן, אינם דרושים את אישור חברי הפרלמנט (המג'לס), והם נכנסים לתוקף באופן אוטומטי.

נשיא איראן חסן רוחאני. טהרן, אוגוסט 2013
הבטיח נשים בממשלתו, וקיים. נשיא איראן, חסן רוחאני צילום: AP

לפי דיווחים מאיראן, המנהיג העליון עלי חמינאי הטיל וטו על כמה מהמינויים הראשונים של חמינאי, בהם שרים שהוצעו לתפקידים במשרדים החשובים ביותר. זאת, בשל קשריהם לנשיא הרפורמיסטי מוחמד חאתמי. לבסוף הוחלט על מינוי מחמוד עלווי לשר המודיעין ועל מינוי עלי ג'נתי לשר התרבות וההכוונה הפוליטית.

ג'נתי, שהיה שגריר איראן בכווית, הוא בנו של האייתוללה השמרן אחמד ג'נתי, העומד בראש מועצת שומרי החוקה וחבר במועצת המומחים. ג'נתי האב נודע כאחד מתומכיו הבולטים של אחמדינג'אד, אך בנו נחשב מתון יותר ומקורב לנשיא לשעבר עלי אכבר רפסנג'אני.

מחר צפוי להתכנס הפרלמנט כדי לאשר את השרים החדשים. המועמד לשר החוץ הוא הדיפלומט הוותיק מוחמד ג'וואד זריף. מינויו, אם יאושר, צפוי לעורר תקווה בקרב מדינות המערב לשיפור היחסים עם הרפובליקה האיסלאמית, ומסמל נכונות חלקית מצד המנהיגות בטהרן לקשר כלשהו עם המערב. זריף דובר אנגלית שוטפת, שירת חמש שנים כשגריר איראן באו"ם וייצג את ארצו במגעים עם המערב על תכנית הגרעין.

עוד באותו נושא: