
כ-100 מפגינים פרו-פלסטינים מחו אתמול מול חנות הכל-בו "עיישתי" בביירות נגד מכירת מוצרי קוסמטיקה של "אסתי לאודר". המפגינים האשימו את החברה בתמיכה בישראל. המפגינים נופפו בדגלי לבנון ובדגלי אש"ף, קפצו את אגרופיהם וקראו לעוברים ושבים להוציא את כספם בחנות אחרת באזור העסקים של הבירה הלבנונית.
כמה מהמפגינים נשאו שלטים שעליהם נכתב כי "נוכחות אסתי לאודר מייצגת נורמליזציה עם האויב הציוני". מורה למתמטיקה שהשתתף בהפגנה אמר לרויטרס: "איננו רוצים חברות פרו-ישראליות בעירנו.הם יכולים ללכת לאן שהם רוצים, לעזאזל, אך לא לכאן".
מארגני החרם על אסתי לאודר הסבירו כי יו"ר חברת הקוסמטיקה הבינלאומית, רון לאודר, הוא תומך מוצהר ומובהק של ישראל. בעבר פורסם כי לאודר, ממקורב בנימין נתניהו, שיגר מטעמו מסרים לנשיא סוריה המנוח, חאפז אל-אסד, בעת שכיהן כראש הממשלה. יו"ר חנות הכל-בו עיישתי מסר בתגובה: אנו מציעים מוצרים בינלאומיים. אנו עושים עסקים עם חברות רשומות. איננו יודעים מי עומד מאחוריהן".