logo

מטוסים הטילו פצצות על שונית האלמוגים הגדולה בעולם

56

שני מטוסים שהמריאו מספינה אמריקנית ביטלו תרגיל, וכדי להסיר ממשקלם לקראת הנחיתה נאלצו להיפטר מהפצצות - דווקא מעל השונית האוסטרלית. וושינגטון: הפצצות לא היו חמושות

רויטרס21/07/2013 - 11:50
מטוסי קרב הפילו פצצות על השונית הגדולה בעולםצילום: רויטרס

מטוסי קרב אמריקנים נאלצו להשליך פצצות מעל שונית האלמוגים הגדולה בעולם במהלך תמרון שהשתבש. בשבוע שעבר, המריאו שני מטוסים מדגם "הארייר" של חיל הנחתים לתרגיל בצפון-מזרח אוסטרליה. במהלך התרגיל, הטייסים היו אמורים להטיל פצצות במטווח אימונים באי טוונסנד שבמדינת קווינסלנד.

ברגע האחרון, דיווחו פקחי הטיסה לטייסים ששטח האימונים אינו פנוי, ושעליהם לבטל בדחיפות את התרגיל. משום שהדלק כבר כמעט אזל במטוסים, הטייסים נאלצו להסיר את המשקל העודף של הפצצות כדי שיתאפשר להם לשוב בבטחה לנחיתה בנושאת המטוסים "בונהום ריצ'רד".

כל אחד משני המטוסים הטיל שתי פצצות במשקל 500 פאונד (כ-225 קילוגרמים) מעל שונית המחסום הגדולה. ארבע הפצצות לא היו חמושות, ולא התפוצצו כשפגעו במים.

מקורות בוושינגטון אמרו לכלי התקשורת בארה"ב כי חיל הנחתים יצא למבצע לאיתור הפצצות ולחילוצן מהמים. בחיל הנחתים הבהירו כי הפצצות הוטלו מגובה וממרחק שהבטיחו שלא תהיה פגיעה בשונית המפורסמת.

מטוס קרב מדגם הארייר AV-8B של חיל הנחתים האמריקני
"הארייר" נוחת אנכית על נושאת מטוסים אמריקנית צילום: אתר רשמי, חיל הנחתים

שונית המחסום הגדולה היא שונית האלמוגים הגדולה בעולם, ואונסק"ו מגדיר אותה אתר מורשת עולמי. השונית היא בית גידול למגוון ביולוגי עצום של חיים, ופעמים רבות נכללת ברשימות של "שבעת פלאי תבל החדשים". תיירים רבים באים לצפות בשונית ולצלול בה, והרשויות באוסטרליה מפעילות פיקוח הדוק על הסיורים בשונית, כדי למנוע נזק לבעלי החיים באזור. לצד כ-400 מיני אלמוגים, השונית היא בית לצבי ים נדירים, לתנינים, למאות מיני עופות ולאלפי מיני דגים ורכיכות.

שונית המחסום הגדולה: (צילומים: AP, רויטרס)

שונית המחסום הגדולה, אוסטרליה
שונית המחסום הגדולה, אוסטרליה צילום: AP
שונית המחסום הגדולה
שונית המחסום הגדולה צילום: רויטרס
שונית המחסום הגדולה
שונית המחסום הגדולה צילום: רויטרס
שונית המחסום הגדול (גרייט בארייר ריף), קווינסלנד, אוסטרליה
שונית המחסום הגדול (גרייט בארייר ריף), קווינסלנד, אוסטרליה צילום: AP, Queensland Tourism, HO
שונית המחסום הגדולה
שונית המחסום הגדולה צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: