logo

מחבל נהרג בפיצוץ במכונית בצומת אום אל פחם

49

הנהג, מאבטח תושב נצרת, נפצע בינוני עד קשה; הערכה: אסף את המחבל כטרמפיסט; אמר בחקירתו: המחבל אילץ אותי לנסוע באיומים; המחבל תכנן כנראה להתפוצץ במקום אחר והפעיל המטען בטעות

ורד כהן-ברזילי ומוטי גל06/08/2002 - 00:03
מכונית תופת באום אל פאחם (ערוץ 2)
מכונית תופת באום אל פאחם (ערוץ 2)צילום: מערכת וואלה

מחבל נהרג ואדם נוסף נפצע באורח בינוני עד קשה בפיצוץ שאירע בתוך מכונית בצומת אום אל פחם. במשטרה מעריכים כי מדובר בתאונת עבודה שאירעה בדרך לביצוע פיגוע בשטחי ישראל.

הפיצוץ אירע אתמול בסביבות השעה 18:00 בערב. מחקירת המשטרה עולה, כי המכונית מסוג "טויוטה" יצאה מאום אל פחם והתפוצצה כ-30 מטר מהצומת. המחבל ישב במושב האחורי של המכונית, ונשא על גופו חגורת נפץ. ככל הנראה, הוא תכנן להפעיל את המטען במקום אחר, והפעיל אותו בטעות. המחבל נהרג במקום כתוצאה מהפיצוץ.

חבלני המשטרה פוצצו באופן מבוקר את המכונית, מחשש למטענים נוספים. בעקבות הפיגוע, נסגר כביש ואדי ערה לתנועה.

במהלך יום אתמול הוכרזה כוננות לאורך קו התפר באזור השרון ובאזור הצפון, בשל התרעות לא ממוקדות על כוונה לבצע פיגועים. מפקד מחוז הצפון במשטרה, ניצב יעקב בורובסקי, אמר: "הגברנו אחר הצהריים את הפעילות. ייתכן כי זהו הדיווח הממוקד על כוונת מחבלים לחדור לישראל".

כתבי "הארץ" ג'לאל בנא ועמוס הראל מוסיפים:

מתחקיר ראשוני של פיצוץ המכונית, עולה כי הנהג, ערבי ישראלי תושב נצרת, אסף את הטרמפיסט מבלי לדעת שמדובר במחבל מתאבד. מקור משטרתי אמר שבחקירה ראשונית אמר הפצוע שכאשר עמד בצומת אום אל פחם נכנס המחבל למכוניתו ותחת איומים הכריח אותו לנסוע.

הנהג, שוטר משמר הגבול לשעבר, העובד כעת כמאבטח במלון אושפז בבית החולים "העמק" בעפולה. המשטרה הציבה סביב הפצוע אבטחה כבדה ומונעת כל מגע עמו.