logo

וול סטריט: שבוע המסחר נפתח בירידות שערים

אלדין מוסיפה 5.3% ולומניס עולה ב-3.4%; מנגד, יורדת מניית אורובטק ב-4.3% על רקע הדו"חות

נטע יעקבי05/08/2002 - 16:47
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

שבוע המסחר בוול סטריט נפתח במגמת ירידות, כאשר מדד הנאסד"ק יורד ב-0.3% ומדד הדאו ג'ונס מאבד כ-0.5%.

מניית NDS בולטת בעלייה של 5.9% בעקבות הדו"חות, מניית אלדין מוסיפה 5.3% ומניית לומניס עולה ב-3.4%. מנגד, יורדת מניית אורובטק ב-4.3%.



סקירת טרום מסחר

מגמה שלילית צפויה לפתוח את שבוע המסחר, כאשר שטף הדו"חות הכספיים לרבעון השני אינו פוסק. החוזים העתידיים על הנאסד"ק רושמים ירידה של 1% ומדד ה-S&P מאבד כ-0.6%. לאחר שבוע עמוס נתוני מקרו, שבוע המסחר הנוכחי מתאפיין בנתונים מעטים בלבד. מעבר לכך, יצפו המשקיעים לדו"חות הכספיים של יצרנית ציוד הרשתות סיסקו, שתפרסם את תוצאותיה הכספיות מחר.

לאחר פתיחת המסחר צפוי להתפרסם מדד מנהלי הרכש למגזר השירותים (ISM) לחודש יולי, אשר על פי ההערכות הממוצעות בשוק יצביע על קריאה של 57 נקודות, לעומת 57.2 בחודש יוני. למרות הירידה הצפויה, יש לזכור כי כל קריאה מעל 50 נקודות מצביעה על תהליכי צמיחה בשוק.

החששות מפני הסלמה במזרח התיכון ומפני התקפות טרור משפיעים גם הם, כפי הנראה, על הלך הרוח של המשקיעים, כאשר במהלך סוף השבוע התבטאו מספר סנטורים בטלוויזיה בעד בהפלת משטרו של סדאם חוסיין.

8 חברות ישראליות מפרסמות היום את תוצאותיהן הכספיות לרבעון השני, כאשר 7 מתוכן יעשו זאת לפני פתיחת המסחר. חברת אורבוטק דיווחה לפני הפתיחה על תוצאות כספיות שהתמקמו ברף העליון של התחזיות. ההכנסות הסתכמו ב-54.2 מיליון דולר, ירידה של 29% מהרבעון המקביל ועלייה של 6% מהרבעון הראשון של השנה.

בהכללת הוצאות חד פעמיות שהסתכמו ב-600 אלף דולר ברבעון השני של השנה, אורבוטק דיווחה על הפסד של 1.2 מיליון דולר או 4 סנט למניה. בנטרול ההוצאות הללו, החברה דיווחה על הפסד נקי של 600 אלף דולר או 2 סנט למניה - נמוך מתחזית האנליסטים הממוצעת להפסד של סנט אחד בלבד למניה. החברה התכוונה להציג איזון או אף רווח נקי בשורה התחתונה.

חברת בי.וי.אר מערכות הציגה ירידה קלה בהכנסות הרבעון השני לעומת הרבעון הקודם, אך בשורה התחתונה שמרה על איזון. יואל קציר, מנכ"ל החברה, הביע שביעות רצון מכך שהחברה הצליחה לשמור על איזון, על אף המצב הכלכלי הקשה שהשפיע על בסיס הלקוחות של החברה. עם זאת, קציר הוסיף כי בשל המצב, ייתכן שהחברה לא תצמח ב-2002 כפי שקיוו בהתחלה. הערכה זו מסתמכת בין השאר על העובדה שצבר ההזמנות של החברה ירד ב-23% ל-28.4 מיליון דולר.

חברת פארמוס דיווחה על גידול בהפסדים ברבעון השני, בין היתר בשל עלייה של 14% בהוצאות המו"פ. ההפסד הנקי הסתכם ב-3.4 מיליון דולר, עלייה של 42% לעומת הרבעון המקביל. החברה הודיעה כי היא צפויה לקבל מהמדען הראשי מענק נוסף בסך של 2.8 מיליון דולר, באמצעותו תמשיך לפתח את תרופת הדקסנובינול בשנה הקרובה.

עוד פירסמה לפני המסחר חברת אן.די.אס את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של 2002, שהוא הרבעון הרביעי של שנת הכספים הפיסקלית שלה. החברה דיווחה על גידול של 20% בהכנסותיה ברבעון זה לשיא של 99.5 מיליון דולר. עם זאת, הרווח הנקי של החברה הצביע על ירידה של 20% לעומת הרבעון המקביל ל-8.8 מיליון דולר.

אל אורבוטק, NDS ו-BVR יצטרפו לפני הפתיחה התוצאות הכספיות של החברות ספיאנס ואלדין. בתום המסחר תפרסם חברת לומניס את דו"חותיה לרבעון השני.