logo

בוטל עונש המוות בטורקיה

4

"יום היסטורי בפרלמנט", נכתב בכותרתו של אחד העיתונים; 256 צירים תמכו ו-162 התנגדו ל-13 חוקים ליברליים, המקרבים את טורקיה לקראת כניסה לאיחוד האירופי; הבורסה הגיבה בחיוב

רויטרס02/08/2002 - 22:12
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

הפרלמנט הטורקי ביטל הערב את עונש המוות במדינה. 256 חברי הפרלמנט תמכו בביטול העונש ו-162 התנגדו. מדובר בצעד נוסף במסגרת הצעדים שעושה טורקיה במאמץ להתקבל לאיחוד האירופי.

החוק התקבל כחלק מחבילה של 13 חוקים ליברליים, בהם ביטול חוק האוסר למתוח ביקורת על כוחות הביטחון במדינה. ביטול עונש המוות תופס רק לגבי תקופות של שלום, והעונש נשאר על כנו לגבי מקרים בהם מדובר בפשעים שבוצעו במהלך מלחמה.

הלאומנים התנגדו למרבית המהלכים. העברת החוקים הואצה על ידי קבוצה של חברי פרלמנט המצדדים בכניסה לאיחוד האירופי. זאת, בגלל רצונם לסיים את המהלך לפני תחילתה של מערכת הבחירות עליהן הוכרז השבוע. שלטונות המדינה מעונינים שהאיחוד האירופי יקבע עד סוף השנה, תאריך לתחילת השיחות על כניסתה של טורקיה לשורותיו.

השווקים במדינה הגיבו בחיוב לצעדי הפרלמנט. זאת, בגלל האמונה שהצטרפות לאיחוד האירופי תמשוך משקיעים זרים למדינה ותסייע למשק הטורקי להיחלץ מהמשבר הכלכלי הקשה בו הוא נתון. "יום היסטורי בפרלמנט", נכתב בכותרתו הראשית של אחד העיתונים. "התקוות לאירופה ממריאות", נכתב בשערו של עיתון אחר.