logo

לראשונה: "השמנה והיפה" – גרסת העולם הערבי

16

אליאנה נעמה, בת 21 מלבנון, עשתה אתמול היסטוריה כשקטפה את התואר היוקרתי. כשנשאלה אם תסכים לרזות עבור גבר, גילתה כי כבר דחתה על הסף דרישה מסוג זה. צפו בהן רוקדות

אבי יששכרוף01/03/2013 - 08:15
לראשונה: תחרות "היפה והשמנה" בעולם הערביצילום: צילום מסך

בפעם הראשונה בעולם הערבי נערכה אתמול (רביעי) בלבנון תחרות מלכת היופי השמנה. עשר מתמודדות ממדינות ערביות שונות השתתפו בתחרות שהתקיימה בביירות ושודרה בערוץ LBC. אל המקום הראשון והמכובד הגיעה אליאנה נעמה, לבנונית בת 21 השוקלת 110 קילוגרמים וגובהה 170 סנטימטרים. כשנשאלה הזוכה אם תסכים להוריד במשקל עבור בן זוגה, הפתיעה וסיפרה כי בעבר ביקש ממנה גבר לעשות כן, אולם היא דחתה זאת על הסף. לדבריה, היא "רוצה ששותפה לחיים יאהב את נשמתה ואת אופייה, ולא את חיצוניותה".

תחרות מלכת היופי השמנה
מטרת התחרות: לחוש נוח עם המשקל ולשפר את הביטחון העצמי צילום: צילום מסך, צילום: תחנת טלוויזיה מקומית

אל המקום השני הגיעה יפהפייה-מלאה נוספת, זינה הדהבלי מטוניסיה, ואחריה – דוניה קמאנה מלבנון. באירוע לקחו חלק נשים מטוניסיה, מרוקו, מצרים, ירדן ולבנון. מארגני התחרות, שהתקיימה זה מכבר במדינות רבות ברחבי העולם, הסבירו כי מטרת היוזמה היא לאפשר לנשים ערביות הסובלות מעודף משקל לחוש נוח יותר עם משקלן ולשפר את הביטחון העצמי שלהן. משקלן הממוצע של המתמודדות בתחרות, בנות 42-21, נע בין 80 ל-130 קילוגרמים.

20% נקבעו על סמך המראה בשמלת ערב

צילום: צילום: תחנת טלוויזיה מקומית

בתחרות טענו כי החלטת השופטים התקבלה לאחר בחינת סט נוקשה של כללים. 20% מהשיקולים לבחירת המלכה התבססו על סגנון הלבוש של המתמודדות, 20% נוספים נקבעו על סמך חינניות הנשים בשעה שפסעו על המסלול בבגד ים. עוד 20% היו תלויים במראה של כל מתמודדת בשמלת ערב, ו-40% נוספים התבססו על התשובות שענו הנשים על שאלות השופטים.

עוד באותו נושא: