logo

אובמה מתכונן לפרידה: "הולך להתגעגע לקלינטון"

6

בריאיון משותף ראשון סיכמו הנשיא ומזכירת המדינה תקופה עמוסה במיוחד. "לפני כמה שנים זה היה בלתי אפשרי, ניהלנו קמפיין קשה", סיפרה קלינטון, "ואז הנשיא ביקש, ואמרתי כן"

רויטרס26/01/2013 - 05:29
נשיא ארצות הברית ברק אובמה ומזכירת המדינה הילרי קלינטון במסיבת עיתונאים בבית הלבן. 12 בספטמבר 2012
נשיא ארצות הברית ברק אובמה ומזכירת המדינה הילרי קלינטון במסיבת עיתונאים בבית הלבן. 12 בספטמבר 2012צילום: רויטרס

לפעמים החגיגה נגמרת: נשיא ארצות הברית ברק אובמה ומזכירת המדינה הילרי קלינטון החלו לסכם את הקדנציה המשותפת והעמוסה. בריאיון משותף ראשון שהעניקו לרשת CBS השניים הרבו לחייך האחד לשנייה – דבר שנראה דמיוני למדי לפני שנים ספורות, כאשר השניים התמודדו על תפקיד המנהיג החזק בעולם. זהו הריאיון הראשון שמעניק אובמה מאז הושבע לכהונה שנייה בתחילת השבוע.

נאום נשיא ארה"ב ברק אובמה בטקס השבעתו לכהונה שניה, ינואר 2013
אובמה בטקס ההשבעה, השבוע צילום: רויטרס

"היה שיתוף פעולה נהדר בארבע השנים האחרונות. אני הולך להתגעגע אליה", אמר אובמה בריאיון שצולם אתמול בבית הלבן וישודר מחר במסגרת התכנית "60 דקות". "לפני כמה שנים זה היה נראה בלתי אפשרי לקיים ריאיון משותף", אמרה קלינטון בקטע מהריאיון שפורסם, "ניהלנו קמפיין מקדים ארוך וקשה מאוד לנשיאות". "ואז", ממשיכה מזכירת המדינה הפורשת, "הנשיא אובמה ביקש ממני להתמנות לתפקיד, ואמרתי 'כן'. ולמה הוא ביקש ממני, ולמה אמרתי כן? כי שנינו אוהבים את המדינה שלנו", הסבירה.

"לא הרבה אנשים בעולם מתמודדים עם מה שהם מתמודדים", אמר יועצה הקרוב של קלינטון, פיליפ ריינס, באשר לעבודתם המשותפת של הנשיא ומזכירת המדינה שלו. "לטוב ולרע, הם עבדו יחדיו". בשלב זה לא ברור עדיין אם קלינטון, שנהנית מאהדה ציבורית רחבה, תנסה להיבחר פעם נוספת בבחירות לנשיאות ארצות הברית שיתקיימו בשנת 2016. מוקדם יותר השבוע הגנה קלינטון בתקיפות על התנהלותה בתקרית שבה נהרג בחודש ספטמבר שגריר ארצות הברית בבנגזי ודחתה את הטענות לפיהן ניסתה להטעות את הציבור בארצה.

מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון זועמת במהלך השימוע על המתקפה בבנגזי, 23 בינואר 2013
קלינטון השבוע, במהלך השימוע על המתקפה בבנגזי צילום: AP
עוד באותו נושא: