
בל"ד, בהנהגת ד"ר עזמי בשארה, התמודדה לראשונה בבחירות לכנסת ה-14 ב-1996 במסגרת רשימה משותפת עם חד"ש. רשימה זו זכתה אמנם בחמישה מנדטים, אולם נציג בל"ד היחיד שנבחר לכנסת היה בשארה. לקראת הבחירות לכנסת ה-15 ב-1999 פרשו מהסיעה המשותפת בשארה ונציג חד"ש האשם מחמיד והקימו סיעה נפרדת. בבחירות ב-1999 התמודדה בל"ד באופן עצמאי וזכתה בשני מנדטים. שני נציגיה בכנסת היו בשארה וד"ר אחמד טיבי, שכחצי שנה לאחר הבחירות פרש מבל"ד והקים את סיעת תע"ל (תנועה ערבית להתחדשות).
לקראת הבחירות לכנסת ה-16 ב-2003 פסלה ועדת הבחירות המרכזית את השתתפות בל"ד בבחירות בטענה של הזדהות המפלגה עם ארגוני טרור והתנגדותה לזהותה של ישראל כמדינה יהודית. בג"ץ ביטל את ההחלטה ואפשר לבל"ד להתמודד בבחירות. המפלגה זכתה בשלושה מנדטים, מספר זהה של מנדטים היא קיבלה גם בבחירות לכנסת ב-2006.
ב-2007 הגיש בשארה מכתב התפטרות מהכנסת לקונסול דיפלומטי של ישראל בקהיר. זאת לאחר שנחשד בסיוע לחיזבאללה במידע מודיעני על מטרות בישראל במהלך מלחמת לבנון השנייה. מאז הוא לא שב לישראל מחשש שיועמד לדין. ב-2009 שוב פסלה ועדת הבחירות המרכזית את השתתפות בל"ד בבחירות לכנסת, אולם גם אז ביטל בג"ץ את ההחלטה. באותן בחירות התמודדה בל"ד בראשות ג'מאל זחאלקה וזכתה בשלושה מנדטים. לקראת הבחירות לכנסת ה-19 ב-2012 פנו מספר חברי כנסת לוועדת הבחירות המרכזית בדרישה לפסול את השתתפות חברת בל"ד חנין זועבי בבחירות, על רקע השתתפותה במשט לעזה.