logo

רוסיה: פוטין הדיח את שר ההגנה בשל פרשת שחיתות

4

שר ההגנה, אנטולי סרדיוקוב, הודח מתפקידו לאחר שנחשד במכירות כוזבות של נכסים צבאיים. הנשיא פוטין הסביר החליט להדיח אותו "על מנת ליצור תנאים לחקירה אובייקטיבית"

מערכת וואלה חדשות06/11/2012 - 12:51
שר ההגנה הרוסי, אנטולי סרדיוקוב, שהודח מתפקידו והנשיא ולדימיר פוטין
שר ההגנה הרוסי, אנטולי סרדיוקוב, שהודח מתפקידו והנשיא ולדימיר פוטיןצילום: רויטרס

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, הדיח הבוקר (שלישי) את שר ההגנה, אנטולי סרדיוקוב, בשל חשד למעורבותו בפרשת שחיתות. הנשיא פנה בשידור טלוויזיה לשר לשעבר למצבי חירום, סרגיי שויגו, ובישר לו כי הוא ימונה למחליפו של סרדיוקוב. "על מנת ליצור תנאים לחקירה אובייקטיבית ככל האפשר, החלטתי לשחרר את השר מתפקידו", אמר פוטין.

בחודש שעבר, פשטו חוקרים רוסים על משרד ההגנה ופתחו בחקירה בחשד כי נכסים צבאיים, ביניהם מטוסי שירות, נשק ומתקנים צבאיים, נמכרו בהפסד של כשלושה מיליארד רובל (כמאה מיליון דולרים). החקירה גם העלתה שאלות לגבי מערכת היחסים של סרדיוקוב עם פקיד צבאי עליון לשעבר.

השר שהודח, בן 57, הנחשב נאמן לנשיא פוטין, היה שר בממשלה מאז 1994, ובשנה האחרונה הפך למושל אזור מוסקבה. בעבר היה גובה מס, ואת דרכו כשר ההגנה החל ב-2007, אז הגיע כדי לפקח על רפורמות צבאיות.

לקריאה נוספת:
רחוק מהעין: חברות "פוסי ריוט" נשלחו ל"גולאגים"
צפו: 4,000 טונות חומר נפץ התפוצצו ברוסיה
פוטין בן 60: לא מחפש את היורש

עוד באותו נושא: