logo

על סוסים וכידונים: ברשת חגגו על העימות הנשיאותי

11

כשרומני תבע מאובמה להסביר מדוע הצי האמריקני לא מצויד בספינות כה רבות כבעבר, הנשיא הסביר לו שכיום משתמשים בכלי נשק מודרניים יותר. הבלוגים מיהרו לאייר את ההסבר הפשוט

מערכת וואלה חדשות23/10/2012 - 13:50
העימות האחרון: אובמה ורומני נלחמו על ישראלצילום: רויטרס, עריכה: גדי וינסטוק, קריינות: לירון בארי

בדומה לשני העימותים הנשיאותיים הראשונים ולעימות סגני הנשיא, גם העימות הנשיאותי השלישי - והאחרון - סיפק כמה רגעים בולטים שככל הנראה ייזכרו עוד זמן רב. הוכחה אפשרית לכך היא מאות האזכורים שהיו ברשתות החברתיות לכמה משפטים, ובמיוחד למשפט אחד שנאמר במהלך העימות לפנות בוקר (שלישי). אזכורים אלה שגוברים עוד ועוד ככל שחולפות השעות, מאיימים להכתיר את האמירה האחרונה ל"מלכה" של עונת העימותים במערכת הבחירות הנוכחית.

העימות הנשיאותי השלישי בחירות ארה"ב 2012
אובמה ורומני ומנחה העימות, בוב שייפר צילום: GettyImages

הפעם, היה זה הנשיא ברק אובמה שעמד במוקד העניין. העימות, שעסק במדיניות חוץ וביטחון, גלש לנושא תקציב הצבא. רומני טען שאובמה פוגע בצבא על ידי צמצום כוחות הצי, ואמר: "כיום, לצי שלנו יש פחות ספינות מאשר שהיו לו ב-1916". הנשיא אובמה שלף תגובה זריזה: "המושל רומני, כיום יש לנו גם פחות סוסים וכידונים – כי יש לנו ספינות ששטות מתחת למים: צוללות גרעיניות". אובמה אף המשיך להתגרות ביריבו הרפובליקני, ואמר שהמציאות אינה "משחק צוללות" – בהתייחסו למשחק הלוח המפורסם (Battleship).

צפו בחילופי הדברים בין אובמה לרומני:

פרט לתגובות המידיות בטוויטר ובפייסבוק, לא חלפו כמה דקות עד שעלה לאוויר בלוג בשם "סוסים וכידונים", שמציג לראווה תמונות מזויפות של מיט רומני רוכב על סוסים – ומחזיק, כמובן, כידונים.

אגב, כמה פרשנים שסקרו את מהלך העימות הנשיאותי האחרון ציינו כי למרות שהצבא האמריקני הסדיר אינו משתמש בסוסים מחוץ לטקסים רשמיים, חייליו דווקא מרכיבים לעתים כידונים על רובי הסער שלהם.

(למטה:: תמונת GIF שהועלתה לאתר gifwich.com)

Photo of Routeburn Flats, on the Routeburn Track in New Zealand.