logo

רומני חשף את נתוני המס שלו: שילם 14.1% בשנת 2011

25

הדו"ח שפרסם מראה כי בשנתיים האחרונות שילם המועמד מס בגובה של כ-14%. החלק העיקרי בדו"ח, שמטרתו להדוף את הביקורות כלפיו - הצהרה כי ב-20 השנים שקדמו שילם כ-20% מס

יעל אבן אור,ארה"ב21/09/2012 - 22:19
מיט רומני בכנס בחירות באיווה. 8 בספטמבר 2012
מיט רומני בכנס בחירות באיווה. 8 בספטמבר 2012צילום: AP

המועמד הרפוביליקני לנשיאות ארצות הברית, מיט רומני, פרסם הערב (שישי) דו"ח המפרט את החזרי המס שלו לשנת 2011, אחרי שסירב לעשות זאת במשך חודשים רבים. הנשיא, ברק אובמה, דורש מרומני לפרסם את מלוא החזרי המס שלו, אך רומני, שעשה את הונו בהשקעות, ואשר נחשד בכך שמחזיק חלק מכספו במקלטי מס מעבר לים, הסכים לפרסם רק את הדו"חות מהשנתיים האחרונות.

הדו"ח פורסם במלואו בשעה 22:00, שעון ישראל, אך עוד קודם לכן דלפו עיקרי הדו"ח ופורסם כי בשנת 2011, הרוויח רומני 13.7 מיליון דולרים, ושילם כ-14.1% מסים, בגובה של מעט יותר מ-1.9 מיליון דולרים. בשנה שלפני כן, רומני שילם 13.9% מסים, שהם 3 מיליון דולר.

מיט רומני בעצרת בחירות בפיירפקס, וירג'יניה. 13 בספטמבר 2012
מנסה להשקיט את קולות המתנגדים. מיט רומני צילום: GettyImages

המהלך של רומני, שמגיע לאחר תקופה לא מזהירה עבור הקמפיין שלו, אמור להשקיט את קולות מתנגדיו שטוענים כי הוא שילם סכומי מס זעומים או שלא שילם כלל בשנים קודמות. הקמפיין פרסם מכתב מרואי חשבון שקובעים כי רומני, במשך יותר מעשרים שנים, עד לשנת 2009, שילם מס פדרלי בגובה של 20.2%. בנוסף פורסם כי רומני תרם למעלה מ-4 מיליון דולרים לצדקה בשנה האחרונה, שהם כמעט שליש מהכנסתו.

סיקור מיוחד: בחירות בארצות הברית 2012
אובמה רמז כי רומני לא משלם את חלקו הראוי במסים
אן רומני לעיתונאים מהימין: תפסיקו לתקוף את בעלי
רומני: מחצית מהבוחרים קורבנות וממילא יצביעו אובמה
הכוכב של קמפיין הבחירות בארה"ב: נתניהו

עוד באותו נושא: