
יצרנית רשתות הסלולר אריקסון דיווחה היום על הפסד של 380 מיליון דולר ועל נפילה של 31% במכירות. החברה מתכוונת לגייס 3.3 מיליארד דולר בהנפקת מניות שמחירן יהיה נמוך ב-74% ממחיר השוק ולפטר 5,000 עובדים נוספים. זהו הפסד רבעוני חמישי ברציפות של החברה השוודית. מניית החברה נופלת ב-20%.
אריקסון זקוקה נואשות לכספי הגיוס על מנת להפחית את נטל חובותיה ולהתגבר על השפל הממושך בשוק רשתות הסלולר. מחיר ההנפקה משקף את רמת מנייתה בנובמבר 1992, עת גודלה של החברה עמד על חמישית מהגודל הנוכחי. הנפקת הזכויות תכפיל את מספר מניות החברה.
דירוג האשראי של החברה הופחת פעמיים בשמונת החודשים האחרונים. לפני חודש אמרה סוכנות מודי'ס שהנפקת המניות היא "חיונית" לשמירת דירוג האשראי של החברה בשלב אחד מעל לדרגת "זבל" - Baa3. בשנת 1992 עוד נהנתה החברה מדירוג מקסימלי של A1 שקבעה מודי'ס.
דובר החברה מסר שכתוצאה מסבב הפיטורים החדש עליו הודיעה היום תרד מצבת עובדיה ללמטה מ-60 אלף עד לסוף 2003. אריקסון מבצעת כעת סבב פיטורים של 17 אלף עובדים עליו הכריזה בעבר, סבב שיעמיד את מספר עובדיה בסוף השנה הנוכחית על 65 אלף. עד עתה פיטרה הודיעה אריקסון על פיטורי 39% מעובדיה.
אריקסון דיווחה היום על הפסד של 380 מיליון דולר, בהשוואה להפסד של 1.53 מיליארד בתקופה המקבילה. נתוני התקופה המקבילה כללו הוצאה חד פעמית של למעלה מ-1.6 מיליארד דולר בשל פיטורי עובדים. מכירות החברה נפלו ב-31% ל-4.17 מיליארד דולר, מתחת לתחזיות השוק.
החברה הורידה את תחזית המכירות השנתית לשוק רשתות הסלולר והודיעה שסבב הפיטורים החדש יגרור הוצאה חד פעמית של 750 מיליון דולר נוספים בשנת 2003. החברה חוזה שמכירות שוק רשתות הסלולר ירדו השנה בלמעלה מ-15% כנגד תחזית קודמת של למעלה מ-10%. אריקסון חוזה ששוק מכשירי הסלולר יעמוד ללא שינוי בהשוואה לשנה שעברה, בה נמכרו 390 מיליון יחידות, תחזית הנמוכה מעט מתחזיתן של נוקיה ומוטורולה.
מניית החברה איבדה למעלה מ-80% משוויה השנה. כתוצאה מהנפילה החדה היום ירד שווי השוק של החברה אל מתחת ל-10 מיליארד דולר.