logo

קמרון נקם במרקל: כך הם נראו בפנדל של דרוגבה

2

שנתיים אחרי שצפו יחד בגרמניה מביסה את אנגליה במונדיאל, נקלעו שוב רה"מ והקנצלרית לאותו חדר משני צדי המתרס הספורטיבי, עם זכיית צ'לסי בליגת האלופות. הפעם קמרון חגג

מערכת וואלה חדשות20/05/2012 - 12:15
מנהיגי מדינות ה-G8 צופים ברגע ההכרעה בגמר ליגת האלופות, 19 במאי 2012
מנהיגי מדינות ה-G8 צופים ברגע ההכרעה בגמר ליגת האלופות, 19 במאי 2012צילום: רויטרס

רגע של נחת לראש הממשלה - רגע של עוגמת נפש לקנצלרית. לפעמים קורה שתמונה קבוצתית אחת - שכמאמר האימרה הידועה, שווה יותר מאלף מילים - מצליחה לזקק רגע אחד ולספר את סיפורו בעזרת כמה הבעות פנים. מהעת האחרונה זכורה במיוחד - ולהבדיל אלפי הבדלות כמובן - אותה תמונה היסטורית של חדר המצב בבית הלבן בזמן המבצע לחיסולו של אוסמה בן לאדן. הנשיא ברק אובמה זוכה להיכלל גם בתמונה המובאת כאן, אלא שהפעם הוא שחקן משנה, והוא לכוד בין שני השחקנים הראשיים: ראש ממשלת בריטניה דייוויד קמרון שמשמאלו, וקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל שמימינו.

מקום ההתרחשות הוא חדר הדיונים של כינוס מדינות ה-G8 בקמפ דייוויד, שם נטלו למשך שלוש שעות מנהיגי שמונה הכלכלות הגדולות בעולם הפסקה משיחותיהם הרות הגורל על עתיד גוש האירו והגרעין האירני, והפכו לאוהדי כדורגל מן השורה מול מסך הטלוויזיה, בעוד שחקני באיירן מינכן וצ'לסי מתמודדים אמש (שבת) על כר הדשא ב"אליאנץ ארינה" במינכן במשחק הגמר של ליגת האלופות האירופית.

התמונה צולמה ברגע הבקעת הפנדל המנצח בידי דידייה דרוגבה, שהעניק את הגביע לקבוצה האנגלית - ופניהם של קמרון ומרקל אומרות הכל: האחד צוהל (הוא אמנם אוהד של אסטון וילה בכלל, אבל בכל זאת ראש ממשלה של כולם) ומיוזע כאילו הוא בעצמו שיחק, ואילו השנייה מאובנת ושקועה בעגמומיות - איזו תזכורת לקסם שבספורט, שיכול בתנאים המתאימים להפוך גם את האישים החזקים בעולם לילדים קטנים ומתלהבים.

עבור קמרון, זהו גם רגע של נקמה מתוקה: הפעם האחרונה שהוא ומרקל צפו יחד בכדורגל הייתה במהלך ועידת ה-G20 בטורונטו ב-2010, שנערכה במקביל למונדיאל. אז צפו השניים בנבחרת גרמניה מביסה את אנגליה 4:1. כפי שניתן לראות בתמונה מאז, קמרון לא לקח את זה בקלות.

ראש משלת אנגליה דייוויד קמרון וקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל צופים בנבחרת גרמניה מביסה את אנגליה 4:1 במשחקי גביע העולם בכדורגל, במהלך ועידת מדינות ה-G20, טורונטו, 27 ביוני 2010
כדורגל הוא משחק שמשחקים 90 דקות, ובסוף הגרמנים מנצחים 4:1. כך זה נראה בפעם הקודמת שקמרון ומרקל צפו יחד בכדורגל. טורונטו, יוני 2010 צילום: AP, Stefan Rousseau, Pool

בתמונה מאמש, שחקני משנה נוספים, בצדה הימני, הם הנשיא המהורהר של צרפת, פרנסואה הולנד, ונשיא הנציבות האירופית, ז'וזה מנואל בארוזו, שנראה מרותק למסך אך הבעת פניו קפואה - וכמובן ברק אובמה, שנראה בעיקר כמו אוהד ספורט שמתרשם מהדרמטיות של האירוע שלפניו (גם אם לא לגמרי בטוח אם הוא בכלל מבין מה עושים 22 השחקנים עם הכדור במשחק המוזר הזה שמשום מה כל כך פופולרי בכל מקום שאינו ארה"ב). אולי הוא גם מנסה, בדרך של נימוס, להדביק את ההתלהבות של עמיתיו.

דייוויד קמרון מחבק את אנגלה מרקל לאחר שצפו יחד בניצחון של צ'לסי על באיירן מינכל בגמר ליגת האלופות, בחשר הדיונים של ועידת ה-G8, קמפ דייוויד, 19 במאי 2012
חיבוק של ניחומים אחרי החגיגות צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: