logo

פקחי הגרעין שבו מטהרן: "אירן מחויבת לפיתרון"

6

בתום ביקור בן שלושה ימים, אמר ראש משלחת סבא"א כי נערכו בטהרן "שיחות טובות", אם כי "יש עוד עבודה רבה, ומתוכננת נסיעה נוספת". גם באירן בירכו על "שיחות פרודוקטיביות"

מערכת וואלה חדשות01/02/2012 - 12:46
פקחי הגרעין שבו מטהרן: "אירן מחויבת לפיתרון"צילום: רויטרס

(צילום: רויטרס, עריכת וידאו: יאיר דניאל)

חברי משלחת פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם (סבא"א) שבו היום (רביעי) לווינה בתום שהות של שלושה ימים באירן, ודיווחו על "שיחות טובות" שניהלו בטהרן בנוגע לתכונית הגרעין. "אנחנו מחויבים לפיתרון כל הסוגיות העומדות על הפרק, והאירנים בהחלט מחויבים גם הם", אמר הרמן נקארטס, המשנה למזכ"ל סבא"א, שעמד בראש המשלחת.

"יש עדיין הרבה עבודה לפנינו, ואנחנו מתכננים נסיעה נוספת לאירן בקרוב", הוסיף נקארטס. כשנשאל אם הוא מרוצה מהמסע לטהרן, אמר כי "אכן, הייתה לנו נסיעה טובה". הוא סירב למסור פרטים נוספים.

דברים דומים נמסרו אתמול על ידי שלטונות אירן, שאישרו גם הם כי מתוכננות שיחות נוספות בעתיד. מקור אירני שצוטט בסוכנות הידיעות Fars אמר כי "השיחות היו פרודוקטיביות", וכי "שני הצדדים הסכימו להמשיך את השיחות".

מתקן לעיבוד מים כבדים סמוך לעיר אראק, חלק מתעשיית הגרעין של אירן, ינואר 2011
מתקן "מים כבדים" ליד העיר אראק באירן, אחד מאתרי תוכנית הגרעין צילום: AP, ISNA,Hamid Foroutan
עוד באותו נושא: