logo

כתב אישום נגד חברת החשמל: גרמה למותו של ילד בן 8

7

יוחאי גבאי טיפס על עמוד חשמל בהרצליה, התחשמל ונותר תלוי; אמו עלתה על מנת להצילו והשניים נפלו; כתוצאה מכך מת יוחאי ואמו נפצעה; התביעה: החברה לא נקטה מידה סבירה של זהירות

ורד כהן ברזילי06/06/2002 - 12:17
עמוד חשמל
עמוד חשמלצילום: בוצ'צ'ו

כתב אישום הוגש הבוקר בבית המשפט המחוזי בתל אביב, כנגד חברת החשמל, באשמת גרימת מוות ברשלנות של ילד בן שמונה. הילד, יוחאי גבאי מהרצליה, טיפס לפני חמש שנים על עמוד חשמל גבוה, נפל ונהרג. אימו שניסתה לחלצו, נפלה גם היא, נחבלה ונכוותה קשות.

בכתב האישום נטען כי חברת החשמל התרשלה בכך שלא התקינה אמצעי מיגון שימנעו טיפוס על העמוד ולא הציבה שילוט אזהרה ומתקן שינתק את זרם החשמל. בנוסף לא הותקן מפסק שינתק את הזרם במקרים מסויימים. הנאשמת, נטען, "לא נקטה מידה סבירה של זהירות וקפידה למניעת הסכנה [...] במחדליה גרמה הנאשמת ברשלנות למות המנוח, יצרה סכנה לילדים וגרמה ברשלנות חבלות וכוויות לאם המנוח".