logo

כיתות נעולות באוניברסיטת תל אביב

29

הסגל המינהלי החריף היום את העיצומים, ומנע קיום שיעורים; האגודה פרצה חלק מהכיתות; הרקע: כוונה לפטר עובדים עקב גרעון ענק של האוניברסיטה; השובתים: צר לנו על הפגיעה בסטודנטים

חנית פורמנסקי26/05/2002 - 14:44
סטודנטים
סטודנטיםצילום: בוצ'צ'ו

שביתת עובדי המנהלה באוניברסיטת תל אביב מגיעה היום לשיא חדש, לאחר שתביעותיהם שלא לפטר עובדים , נדחו. הבוקר נעלו העובדים את דלתות הכיתות ומנעו מהסטודנטים להיכנס להרצאות. המרצים היותר יצירתיים החליטו ללמד במסדרונות ובדשא. אחרים ביטלו את השיעור.

ב-10:30 בבוקר החליטה אגודת הסטודנטים לפרוץ את מנעולי הכיתות של בניין מדעי הרוח ובניין מדעי החברה, על מנת להיכנס לכיתות ולקיים שיעורים כרגיל. מנעולן מקצועי שהוזמן החליף את הצילינדרים, ובשני הבניינים שנפרצו התקיימו לימודים. אנשי הביטחון של האוניברסיטה איימו על הסטודנטים, שאם ימשיכו בפריצת המנעולים, תוגש נגדם תלונה.

רון, סטודנט באוניברסיטה, סיפר כי היום היתה אמורה להתקיים בחינה בקורס בו הוא לומד. הסטודנטים הגיעו לאולם הבחינה אך לא היו בו כיסאות והם נאלצו להביאם מחדרים אחרים. החשמל בבניין נותק ובשירותים לא היו מים מכיוון שהעובדים סגרו את הברזים. הבחינה התקיימה לבסוף, אך בתת תנאים.

גורם באגודת הסטודנטים טוען כי הוועד המנהלי מחריף את מאבקו ופוגע בסטודנטים מתוך כוונה ללחוץ עליהם כך שידרשו מהאוניברסיטה לנהל מו"מ עם העובדים. נציגי האגודה ייפגשו היום עם הנהלת האוניברסיטה, על מנת לנסות לצמצם את הפגיעה בהם.

יו"ר ועד העובדים המנהליים של האוניברסיטה, דרורה רוזן, אומרת כי השביתה הוחרפה מכיוון שהנהלת האוניברסיטה אינה מתייחסת לדרישותיהם, הכוללות צמצום שכר הבכירים, העברת חוזים אישיים להסכמי קיבוציים, שנועדו למנוע פיטורי עשרות עובדי מנהלה. לדבריה, האוניברסיטה רוצה לנצל את ניהולה הכושל בתקציב על גב העובדים. לטענתה, בניגוד לדברי ועד האוניברסיטה, לא מתנהל מו"מ בין הצדדים. רוזן הוסיפה כי היא מצטערת על כך שהסטודנטים נפגעים מהשביתה, אך לדבריה זוהי אשמת האוניברסיטה.