logo

נעמ”ת: חלוקה המונית של נשק תגביר רציחות נשים

8

יו"ר הארגון, חדווה אלמוג, הגיבה להצעתו של מפכ"ל המשטרה להגדיל את מספר כלי הנשק שיימסרו לציבור; הסבירה: כבר ארעו מקרים בהם בעלים חמושים בכלי נשק צבאיים רצחו את נשותיהם

תמר נהרי06/03/2002 - 15:22
אילוסטרציה אישה מוכה
אילוסטרציה אישה מוכהצילום: מערכת וואלה

יו"ר נעמ"ת, חדווה אלמוג, מזהירה היום כי אם תמומש הצעת מפכ"ל המשטרה, שלמה אהרונישקי, להגדיל את מספר כלי הנשק שיימסרו לידי הציבור - עלולים גברים אלימים להשתמש בנשק כנגד נשותיהם. לדברי אלמוג, כבר ארעו בעבר מקרים אחדים, בהם שבו בעלים אלימים לביתם ממילואים כשהם חמושים בכלי הנשק הצבאיים - ורצחו באמצעותם את נשותיהם.

אלמוג אמרה עוד, כי "כלי נשק עלולים להיות אמצעי להשלטת טרור בתוך הבית, ונשים רבות המאוימות ומוכות בידי בן זוגן חיות באימה מוגברת בשל הימצאות כלי נשק בבית". אלמוג טוענת עוד, כי בבית שמוחזק בו נשק עלולות לקרות גם תאונות כשילדים משחקים בו בטעות, לאחר שלא הוסתר היטב.