logo

שקנאי במנוע גרם לנחיתת האונס: "נמנע אסון"

20

בבדיקה ראשונית שערכו בחיל האוויר לאחר נחיתת האונס של מטוס הF-15 בבסיס תל נוף עולה, כי שקנאי שנכנס בטעות למנוע גרם לשריפה. "זה היה יכול להסתיים באסון", אמר גורם צבאי

אמיר בוחבוט06/10/2011 - 16:12
מטוס קרב התרסק בבסיס תל נוף, אוקטובר 2011
מטוס קרב התרסק בבסיס תל נוף, אוקטובר 2011צילום: יח"צ - חד פעמי, נטע סחר

מתחקיר ראשוני שערך חיל האוויר בעקבות נחיתת האונס של מטוס מסוג F-15 הבוקר (חמישי) בבסיס חיל האוויר בתל נוף, עולה כי שקנאי שחדר לאחד המנועים וגרם לשריפה, הוא שהוביל לנחיתה. הטייס שזיהה את השריפה מיהר לשוב אל שטח הבסיס כדי להימנע מנחיתת חירום באזור מיושב.

גורם צבאי סיפר לוואלה! חדשות כי "מדובר בטייס מנוסה מאוד בעל שעות טיסה רבות שהפגין קור רוח ותושיה. אנחנו לא רוצים לחשוב מה היה קורה אם טייס לא מנוסה היה מחליט בשבריר שנייה לנטוש מעל אזור מיושב. זה יכול היה להסתיים באסון". בבדיקת המנוע נמצאו שרידי הציפור, שהביאה לשריפת שני המנועים. בשלב זה הועברו הטייסים לסדרת בדיקות רפואיות.

המטוס שהמריא מבסיס חיל האוויר, נאלץ לשוב על עקבותיו לאחר שהשקנאי נכנס למנוע במהלך ההמראה. הטייס והנווט הצליחו להנחית את המטוס על הקרקע, כשהמנוע עולה באש. כוחות כיבוי של הבסיס הוזעקו למקום כדי להשתלט על הלהבות. כתוצאה מהפגיעה במנוע נגרם נזק למטוס.

עוד באותו נושא: