logo

תג מחיר בגדה: הושחתו 45 עצי זית של פלסטינים

58

עשרות עצי זית הנמצאים בחלקה של פלסטינים הושחתו במהלך הלילה סמוך למאחז מצפה אשתמוע. במקום רוססו כתובות "תג מחיר חלחול". על פי החשד מדובר בפעולת תג מחיר בתגובה לפיגוע בו נהרגו אשר ויהונתן פלמר

יהושע בריינר29/09/2011 - 12:03
עקירת עצי זית בח'ירבת שוויכה כחלק מפעולת תג מחיר
עקירת עצי זית בח'ירבת שוויכה כחלק מפעולת תג מחירצילום: יח"צ - חד פעמי, נסר אל נוואג'עה, בצלם

כ-45 עצי זית הושחתו הלילה (חמישי) בחלקה פלסטינית סמוך למאחז מצפה אשתמוע שליד חברון. במקום נמצאו כתובות גרפיטי שרוססו על אבנים ועל מבנה בכניסה לכפר דהריה בהן נכתב: "תג מחיר חלחול" וכן מגיני דוד. כמו כן נמצאו עקבות המובילות למאחז הסמוך.

פעולות תג מחיר נוספות:

עקירת עצי זית בח'ירבת שוויכה כחלק מפעולת תג מחיר
ההשחתה התגלתה הבוקר על ידי בעל החלקה הפלסטיני צילום: יח"צ - חד פעמי, נסר אל נוואג'עה, "בצלם"

ההשחתה התגלתה הבוקר על ידי בעל החלקה הפלסטיני. המנהל האזרחי פתח בחקירת האירוע בשיתוף עם משטרת ישראל. על פי החשד מדובר בפעולת תג מחיר לפיגוע בו נהרגו בשבוע שעבר אשר ויהונתן פאלמר בציר עוקף חלחול.

אשר פלמר ובנו יהונתן נהרגו לאחר שהרכב בו נהג התהפך והתרסק לצד הכביש ביום שישי האחרון. לפי הממצאים במקום נקבע באופן סופי כי התהפכות הרכב נגרמה כתוצאה מפיגוע חבלני, לאחר שנקבע כי אל הרכב יודו אבנים, ולא כתוצאה מאיבוד שליטה על הרכב, כפי שסברו תחילה.

במערכת הביטחון הביעו לאחרונה חשש מפרובוקציה מצד פעילי ימין קיצוניים בסגנון של פעולת 'תג מחיר' שעלולה "להצית את כל הגדה המערבית".

עוד באותו נושא: