logo

תימן: צלם החדשות תיעד את עצמו חוטף כדור

2

מצלמתו של חסן וודאף המשיכה לעבוד גם בזמן שפונה על אופנוע לבית חולים במצב קריטי, קליע בעינו. נמשכים קרבות הרחוב בצנעא בין הצבא למתנגדי השלטון, מניין ההרוגים השבוע מגיע ל-60

מערכת וואלה חדשות20/09/2011 - 16:57
חסן וודאף, צלם חדשות, שהמשיך לצלם לאחר שנורה בעינו, צנעא בירת תימן, 19 בספטמבר 2011
חסן וודאף, צלם חדשות, שהמשיך לצלם לאחר שנורה בעינו, צנעא בירת תימן, 19 בספטמבר 2011צילום: צילום מסך, youtube

תיעוד נדיר בבירת תימן: חסן וודאף, צלם וידאו של סוכנות AP, עסק אתמול (שני) בתיעוד קרבות הרחוב בצנעא, בין מתנגדי השלטון לכוחות הביטחון, שהתלהטו מחדש השבוע, כשלפתע פגע קליע בעינו, והוא נפצע קשה. בעודו מפונה באלונקה ולאחר מכן על גבי אופנוע לבית החולים, המשיכה המצלמה לתעד את המתרחש. וודאף מאושפז כעת במצב קריטי בבית החולים.

פינוי פצוע במהלך עימותים בין מתנגדי המשטר לכוחות הביטחון, צנעא בירת תימן, 20 בספטמבר 2011
פינוי פצוע במהלך קרבות הרחוב הנמשכים בצנעא, היום צילום: רויטרס

גם היום נמשכו העימותים האלימים בצנעא, זה היום השלישי ברציפות. לפחות תשעה בני אדם נוספים נהרגו היום, המעלים את מניין ההרוגים מתחילת השבוע מעל ל-60. ארבעה מההרוגים עם חיילים עריקים מהצבא שנורו בקרב לפנות בוקר עם הכוחות הנאמנים לנשיא, עלי עבדאללה סאלח. שניים נוספים הם אזרחים שנפגעו ממטח של פצצות מרגמה שפגעו במאהל של מפגינים, לאחר תפילות הבוקר.

ההתקוממות העממית בתימן, נגד שלטונו של סאלח, נמשכת כבר מאז תחילת השנה. בלחץ ההמונים, הסכים סאלח לוותר על שלטונו בתום כהונתו ב-2013 והבטיח רפורמה דמוקרטית - אך המפגינים והאופוזיציה המשיכו לדרוש את הדחתו המיידית. ההפגנות הלכו והתרחבו, וברבות מהן התפתחו עימותים אלימים עם כוחות הביטחון ועם כנופיות של תומכי הנשיא, ואף נרשמו מעשי טבח. סאלח, מצדו, שב ומבטיח "לשוב בקרוב", ממקום מושבו בערב הסעודית, כשבינתיים ממלא סגנו את מקומו.

עימותים בין כוחות הביטחון למתנגדי המשטר, צנעא, תימן, 19 בספטמבר 2011
חילופי אש נמשכים ללא הרף כבר שלושה ימים צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: