logo

גל החום בארה"ב: לפחות 22 מתו בשבוע האחרון

7

באוקלהומה הגיעו הטמפרטורות ל-43 מעלות והקלה בחום צפויה רק לקראת סופ"ש. בשיקגו זכו אריות בגן החיות לאספקה שוטפת של בשר קפוא וילדים בוושינגטון די. סי ציננו עצמם במימי מזרקות

מערכת וואלה חדשות21/07/2011 - 17:31
גל חום קיצוני בארה"ב גבה 22 קורבנותצילום: רויטרס

(צילום: רויטרס, עריכה: גדי וינסטוק, קריינות: אביב אברמוביץ')

הקיץ הנוכחי בארצות הברית הוא ממש לא רק כיף: לפחות 22 בני אדם מתו בשבוע האחרון בארצות הברית, מסיבוכים הקשורים בגל החום הפוקד את היבשת. כך דיווחה הבוקר (חמישי) סוכנות הידיעות רויטרס. הקלה בטמפרטורות צפויה רק לקראת סוף השבוע.

במדינת אוקלהומה נמדדו 43 מעלות צלזיוס, אך מספר הקורבנות הרב ביותר נרשם במיזורי, שם דיווחו הרשויות על שלושה עשר מקרי מוות כתוצאה ממזג האוויר. בפילדלפיה נמדדו אתמול שלושים וחמש מעלות, והתחזיות צופות עלייה נוספת בטמפרטורות בימים הקרובים, ועומס חום שיגיע ל-43 מעלות.

עובדי גן החיות ברוקפילד בשיקגו ניסו להקל מעט על בעלי החיים המתמודדים עם החום הכבד, שהגיע ל-37 מעלות וכך האריות והלביאות בגן נהנו מאספקה שוטפת של בשר קפוא.

ילדים מצננים את עצמם בעזרת מים בגלל גל החום הגדול, וושינגטון די-סי, ארה"ב, 20 ביולי 2011
ילדים מצננים את את עצמם במים בגלל גל החום, וושינגטון די סי צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: