logo

השריפה בי-ם: "מטוסי הכיבוי הגיעו בתוך 40 דקות"

15

מפקד טייסת הכיבוי על שם אלעד ריבן, שלקחה חלק במאמצי הכיבוי בשריפה בירושלים, סיפר לוואלה! חדשות על שאירע. "אנחנו עדיין לא בסדר כוחות מלא, אבל ביצענו את מרבית הפעולות"

אמיר בוחבוט,כתב לענייני צבא17/07/2011 - 22:07
שריפה גדולה ביער ירושלים, יולי 2011
שריפה גדולה ביער ירושלים, יולי 2011צילום: עומר מירון

במאמצים לכיבוי השריפה שהשתוללה היום (ראשון) ביער ירושלים, מלבד כוחות כיבוי האש, השתתפו גם ארבעה מטוסי כיבוי של טייסת הכיבוי של חיל האוויר, שנחנכה לפני כחודשיים, ונקראה על שם אלעד ריבן, הנער שנהרג במהלך התנדבותו בכיבוי השריפה בכרמל בחודש דצמבר האחרון.

מפקד טייסת כיבוי האש האווירית סא"ל רמי, סיפר כי סייר של קק"ל, הזעיק את צוותי הכיבוי לאחר שהבחין במספר מוקדי אש ביערות. "תוך 40 דקות הגיעו ארבעה מטוסים שלנו לאזור, והחלו לפזר חומרים מעכבי בערה כדי להתמודד עם האש. אני טסתי באזור במסגרת חפ"ק אווירי שסייע בהכוונת הכוחות על הקרקע. השטח ממש נצבע באדום", אמר מפקד הטייסת, והוסיף כי "למרות החשש שפעולות הכיבוי ימשכו אל תוך הלילה, הצלחנו להשתלט על האש כבר בשעה 19:00, למרות שהעשן שנוצר פגע ביכולת של הכוחות על הקרקע לפעול ביעילות".

מלבד ארבעת המטוסים של טייסת הכיבוי, הצטרפו אל המאמצים האוויריים לכיבוי השריפה גם שני מטוסים של חברת כים-ניר. סא"ל רמי הוסיף, "אנחנו עדיין לא בסדר כוחות מלא, ולכן העדפנו שלא לקחת סיכונים מיותרים ולהזעיק למקום גם שני מטוסים אזרחיים, אך את מרבית הפעולות אנחנו ביצענו".

חודשיים חלפו מאז שטייסת הכיבוי הפכה למבצעית, ומאז היא ביצעה מאות גיחות כדי לכבות שריפות ברחבי הארץ, תוך שיתוף פעולה עם צוותי כיבוי האש שעל הקרקע.

עוד באותו נושא:
נחנכה טייסת אלעד ריבן: "נציל חיים, נשמר הנוף"
טייסת הכיבוי ממריאה: נבחרו מטוס ומפקד
אש בתמונות: השריפה שהפחידה את תושבי ירושלים

עוד באותו נושא: