logo

האינטרנט חזר לסומליה

1

לאחר שספקית האינטרנט הקודמת נסגרה לפני כחודשיים בשל טענות כי תמכה בבן לאדן, נכנסה לוואקום חברה חדשה; הצעות המחיר מפתות: 60 סנט לדקה והחזר של 5 סנט בעבור קבלת שיחה מחו"ל

מערכת וואלה23/01/2002 - 11:35
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

חברת תקשורת חדשה בסומליה פתחה היום מחדש את האפשרות לקבלת שירותי אינטרנט, חודשיים לאחר שהחברה הקודמת נסגרה בטענה כי היא תומכת בארגוני טרור. החברה החדשה, "נטקסצ'יינז", מציעה ללקוחותיה מחיר אטרקטיבי של 60 סנט בעבור דקת שיחה. בנוסף, היא מציעה 1,000 שילינג סומליים (חמישה סנט אמריקאיים), לכל מי שיקבל שיחה מחו"ל באחת מחנויות הרשת.

חברת האינטרנט הסומלית וקבוצת "אל-ברקאת" נסגרו לאחר שארה"ב האשימה אותן במימון רשת התקשורת של ארגונו של הטרוריסט אוסאמה בן לאדן, אל קאעדה. מנכ"ל החברה החדשה, מוחמד אחמד איבר, אמר לכתב אתר האינטרנט של הבי.בי.סי כי בכוונת החברה לספק גם שירותים סלולריים.

נטקסצ'יינז איננה החברה היחידה שמנסה לחדור לתוך החלל שהותירה אחריה אל-ברקאת. השבוע נחנך גם בנק חדש במדינה למודת הסבל וראשיו טענו כי הם כבר יצרו קשרים עם סניפי בנקים ב-72 מדינות אחרות. שלטונות המדינה מתנגדים ליוזמה החדשה והם אף קראו לתושבים שלא לשתף עמו פעולה.