logo

הגירעון המסחרי של ארה”ב בנובמבר התכווץ ב-4.8% לעומת אוקטובר

התכווצות הגירעון גדולה מתחזית האנליסטים; היצוא מארה"ב עלה ל-78.2 מיליארד דולר בנובמבר, לעומת 77.6 מיליארד דולר באוקטובר

רונן סרברניק18/01/2002 - 16:06
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

הגירעון המסחרי של ארה"ב בנובמבר הצטמצם ב-4.8% לרמה של 27.89 מיליארד דולר, ירידה חדה לעומת גירעון של 29.3 מיליארד דולר בחודש אוקטובר - כך דיווח היום משרד המסחר האמריקאי.

התכווצות הגירעון גדולה מתחזיות כלכלנים אשר צפו גירעון של 28.5 מיליארד דולר. גירעון הסחורות בלבד עמד בחודש נובמבר על 34 מליארד דולר, הגירעון הקטן ביותר מזה 22 חודשים. יבוא המוצרים בנובמבר הסתכם ב-106 מיליארד דולר, לעומת 107 מיליארד דולר באוקטובר.

כמות השירותים המיובאים עלתה בנובמבר בעוד שווי הסחורות המיובאות הצטמצם. כמו כן, בנובמבר נרשמה עלייה קלה ביצוא מארה"ב - 78.2 מיליארד דולר לעומת 77.6 מיליארד דולר באוקטובר.