logo

חשד: הציתה בית כנסת כנקמה על הטרדות חרדים

41

משטרת ירושלים עצרה נערה בת 15 החשודה בהצתת בית כנסת בעיר. בחקירתה הודתה הנערה בחשדות, ואמרה כי עשתה זאת מפני שחרדים באזור מגוריה מטרידים אותה

איילה חננאל04/05/2010 - 14:23
מכבי אש
מכבי אשצילום: רותם דרוב

עוד קיסם למדורת היחסים המתוחים בין חילונים וחרדים בעיר ירושלים: נערה חילונית בת 15 נעצרה אתמול (שני) בחשד שהציתה לפני כשלושה ימים את ארון הקודש, הפרוכת ובימת החזן בבית הכנסת "פנים מאירות" שבשכונת רוממה. לטענת המשטרה, הנערה הודתה בחשדות המיוחסים לה.

בחקירתה מסרה הנערה, כי עשתה זאת מפני שחרדים באיזור מגוריה מטרידים אותה. הנערה סיפרה כי הגיעה לבית הכנסת והבחינה שהדלת הראשית הייתה פתוחה. היא נכנסה פנימה, הציתה את בימת החזן והפרוכת, ונמלטה. הבוקר הובאה להארכת מעצר בבית משפט השלום בירושלים ומעצרה הוארך עד הלילה. חקירתה נמשכת בשעות האחרונות.

מקרה ההצתה אירע לפני יומיים, לא היו נפגעים אך לבית הכנסת נגרם נזק כבד. דובר כיבוי אש ירושלים, להב אסף אברס, מסר כי שני צוותי כיבוי נשלחו למקום וסייעו בהשתלטות על האש.

עוד באותו נושא: