logo

דיווח: מדען גרעין ברח מאירן וסייע לביון האמריקאי

9

רשת ABC דיווחה כי שאהרם אמירי, פיסיקאי גרעיני שעבד עבור טהרן ונחשב לנעדר מאז חודש יוני אשתקד, ערק מאירן ועבר לארה"ב, שם סייע לסוכנות הביון האמריקאית

מערכת וואלה חדשות31/03/2010 - 02:34
אחמדינג'ד במתקן העשרת האורניום בנתנאז
אחמדינג'ד במתקן העשרת האורניום בנתנאזצילום: AP, Iranian Presidents office, File

מדען גרעין אירני שנחשב כנעדר מאז חודש יוני בשנת 2009, ערק לארה"ב והוא מסייע לסוכנות הביון האמריקאית (CIA), כך דיווחה הלילה (רביעי) רשת החדשות ABC. הרשת דיווחה כי שאהרם אמירי, פיסיקאי גרעיני שעבד עבור הממשל האירני, ערק מאירן כחלק ממבצע מתוכנן שנועד לגרום לו לעזוב את ארצו ולהתיישב בארה"ב.

אמירי, שעבד עבור ארגון האנרגיה האטומית של אירן, נעלם במהלך עליית רגל למכה בחודש יוני בשנת 2009, שלושה חודשים לפני שאירן חשפה את אתר העשרת האורניום השני סמוך לעיר קום. בחודש דצמבר אשתקד האשימה טהרן את ערב הסעודית בכך שהעבירה את אמירי לידי ארה"ב.

דובר סוכנות הביון האמריקאית הכחיש את הדיווח, על פיו אמירי עבר תחקיר מעמיק על תוכנית הגרעין האירנית אשר סייע באישור השערות המודיעין האמריקאיות בנושא, אך לדברי סוכנות הידיעות האירנית, דובר משרד החוץ האירני רמין מהמנפרסט, אמר כי אמירי הוא המדען האירני ה-11 ה"כלוא בכלא האמריקאי".

עוד באותו נושא: