logo

עותק נדיר של רשימת שינדלר מוצע למכירה

14

עותק של "רשימת שינדלר" המפורסמת שהצילה מאות יהודים בשואה עומד למכירה תמורת 2.2 מיליון דולר. זהו אחד מחמישה עותקים שנותרו, והיחיד שנמצא בידיים פרטיות

מערכת וואלה חדשות23/03/2010 - 18:15
אוסקר שינדלר
אוסקר שינדלר צילום: AP, Peter Hillebrecht

הרשימה שהצילה את חייהם של מאות יהודים במלחמת העולם השנייה עומדת למכירה. הבעלים של המסמך הידוע בשם "רשימת שינדלר" דורש עבורו 2.2 מיליון דולרים.

לדברי גארי זימט, המנהל אתר אינטרנט לאספנים, היו מספר גרסאות לרשימה וזהו העותק האחרון שנותר בידיים פרטיות. זימט אמר לעיתון "דיילי טלגרף" כי הוא מוכר את המסמך לראשון שישלם לו את המחיר המבוקש, ולא במכירה פומבית, בשם בעליו המבקש להישאר אנונימי.

הרשימה, שהתפרסמה בעקבות סרטו של סטיבן שפילברג, הוכנה על ידי שינדלר ורואה החשבון יצחק שטרן ב-18 באפריל 1945 ואורכה 13 עמודים, אמר זימט. שמותיהם ותאריכי לידה של 801 גברים ששינדלר ביקש להציל מידי הנאצים נמצאים בה. לדברי זימט, היו שבע גרסאות לרשימה אך ככל הידוע, רק חמש מהן שרדו. אחת נמצאת במוזיאון השואה בארצות הברית, אחת בארכיונים הפדרלים של גרמניה ושתיים במוזיאון "יד ושם".

עוד באותו נושא: