logo

שעת אוכל

2

השקנאים הנודדים לרך ישראל איבדו את מקור המזון הטבעי שלהם, ולא יוכלו להמשיך במסע ללא האכלה מסודרת. עכשיו זה סוף סוך קורה גם בחוף הכרמל

מערכת וואלה20/10/2009 - 10:13
האכלת שקנאים בחוף הכרמל
האכלת שקנאים בחוף הכרמלצילום: החברה להגנת הטבע, אסף מירוז

עשרות אלפי שקנאים עוברים בישראל בעונת הנדידה. מכיוון שבריכות הדגים המלאכותיות החליפו את מקורות המזון הטבעיים של הציפורים הנודדות (החולה וביצות החוף שנכחדו מהעולם). השקנאים בחוף הכרמל הגיעו כבר לפני שבועות והם מחפשים נואשות מזון באזור ולא יכולים להמשיך בנדידה מבלי מקורות המזון שלהם.

בכדי לפתור את הקונפליקט המתמשך בין העופות, שחיפשו אוכל, לבין מגדלי הדגים בבריכות החליטה בשנה שעברה רשות הטבע והגנים בפעם הראשונה להאכיל באופן מסודר בעמק החולה, וכך גם השנה, אולם לא כך המצב בחוף הכרמל, שם אין האכלה מסודרת.

לדברי דן אלון, מנהל מרכז הצפרות של החברה להגנת הטבע : " לצערנו, האכלה בחוף הכרמל החלה רק השבוע, לאחר שכבר שלושה שבועות השקנאים עוברים מבריכה לבריכה, כשהחקלאים מבריחים אותם. כעת השקנאים מותשים, והיציאה שלהם לדרך תהיה הרבה יותר איטית מאחר והם הוציאו כאן אנרגיה, שהייתה נחוצה להם להמשך הנדידה. לא ברור מדוע במקום לקבוע האכלה מסודרת כל שנה, אנו ממשיכים לראות את הציפורים- והחקלאים- נפגעים, עד שמישהו מחליט סוף סוף להאכיל את הציפורים".

האכלת שקנאים בחוף הכרמל
האכלת שקנאים בחוף הכרמל צילום: החברה להגנת הטבע, אסף מירוז
האכלת שקנאים בחוף הכרמל
האכלת שקנאים בחוף הכרמל צילום: החברה להגנת הטבע, אסף מירוז