logo

כרטיסיה

אבי יששכרוף
אבי יששכרוף16/12/2001 - 11:50
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

הפרודיג'י היו נביאי הגל האלקטרוני כששילבו עוד בתחילת שנות התשעים מקצבי ביג ביט אלקטרוני ופאנק. האיש מאחרוי החזון הוא ליאם הוולט, פסנתרן קלאסי מגיל צעיר, שבאמצע שנות השמונים כשעשה היפ הופ מחתרתי, התחיל להשתעשע עם הרעיון של שילוב היפ הופ ומוזיקת דאנס.

ב-1990 הוולט גייס את קית' פלינט ולירוי ת'ורנהיל, שניהם ילידי אסקס, והקים את הפרודיג'י. כבר באלבום הראשון, "The Prodigy Experience" שיוצא ב-1992 וזוכה להצלחה עצומה, נראו ניצוצות של העתיד לבוא בדמות קטעים כ"Charly" ו"Out of Space".
ב-1993 הוולט צרף את הראפר ואיש ההיפ הופ והרגאיי קיתי "מקסים" פאלמר, והלהקה הוציאה ב-1995 אלבום נוסף בשם "Music for the Next Generation", שעולה על הצלחת האלבום הראשון הרבה בזכות הלהיט הענק "Poison".

אלבומה השלישי של הלהקה, "The Fat of the Land", יצא ב-1997, וקטעים כ"Breath" ו"Firestarter" הקנו לפרודיג'י מעמד של סופרסטארים עולמיים. תקדים בסצנת המוזיקה האלקטרונית.