logo

לה סקאלה כבשו את פארק הירקון

41

זקנים וצעירים, תל אביבים וחיפאים; כ-100 אלף איש הגיעו למרות החום הכבד לראות את בית האופרה האיטלקי מופיע בפארק. מאי פלטי חזרה עם עור ברווז

מאי פלטי17/07/2009 - 12:05
האופרה לה-סקאלה כבשה את פארק הירקוןצילום: אבי כהן

צילום: עיריית תל אביב ואבי כהן, עריכה: רן צימט)

כ-100 אלף איש הגיעו אמש (חמישי) לפארק הירקון, וצפו בקונצרט של בית האופרה לה סקאלה. למעלה מ-200 חברי המקהלה השתתפו בקונצרט, וביניהם נמצאים ארבע מסולני האופרה המובילים: הסופרן האיטלקייה אדריאנה דמאטו, המצו סופרן האיטלקייה סוניה גנאסי, הטנור האיטלקי ג`וזפה פילינוטי והבס הגרמני רנה פאפה.

כל אלה בצעו יחדיו את "רקויאם" של ורדי, בניצוחו של דניאל בארנבוים - המנצח הראשי של בית האופרה לה סקאלה. הקונצרט התקיים על במת ענק, שעוצבה כאולם בית האופרה ממילאנו. בסופו נערך מופע זיקוקי דינור מרהיב.

למרות האירוע החגיגי, המופע הסתיים בצלילים מעט צורמים מאחר שחברי המקהלה הביעו תרעומת על כך שבסיום ה"רקויאם", שהוא למעשה מוזיקת אשכבה נוצרית למת, נערך מופע הזיקוקים. "זה היה מאוד מוזר, הרי מדובר ברקוויאם" אמר נגן הויולה האיטלקי מרקו גו'בילו. גורמים בכירים מהפקת האירוע מסרו עוד כי גם בארנבוים עזב בזעם את הפארק בתום המופע. כך דווח בקול ישראל.

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "מדי שנה מסתיים המופע בפארק בזיקוקי דינור, והשנה הוחלט לא לוותר על מסורת זו".

עוד באותו נושא: