logo

מי רוצה להיות מנכ"ל הפועלים?

17

ועדת האיתור למנכ"ל הפועלים החדש, בראשות אמרי טוב, החלה עבודתה ותבחן את כל המועמדים כבר במהלך החודש הקרוב

עומר רבין29/06/2009 - 12:09
אמרי טוב – יו"ר ועדת האיתור למנכ"ל הפועלים
אמרי טוב – יו"ר ועדת האיתור למנכ"ל הפועליםצילום: יח"צ - חד פעמי, סיון פרג'

ועדת האיתור למנכ"ל הפועלים החדש החלה לפעול בסוף חודש מאי - כך מדווחת היום הנהלת הבנק הגדול במדינה. בראש הועדה, שהוקמה כחלק מההסדר בין הפועלים לבין בנק ישראל, עומד אימרי טוב, דירקטור בבנק ששימש בעבר כיועץ הכלכלי הראשי למערכת הביטחון וכלכלן בכיר בבנק ישראל.

לצידו של אימרי מכהנים בועדה פרופסור יאיר אוגלר, עו"ד פנינה דבורין, אפרת פלד, משה קורן ופרופ' עודד שריג.

על פי הודעת הבנק חברי הועדה התכנסו כבר מספר פעמים וגיבשה ביחד עם אנשי מקצוע חיצוניים הליכים סדורים לאיתור, מיון וסינון מועמדים לתפקיד. כתנאי סף להתמודדות על הכסא הנחשק הוגדר הצורך בכושר ניהולי מוכח וכן היכרות עם עולם הבנקאות על גווניו השונים.

לדברי הועדה, עד כה התקבלו מספר פניות של מועמדים אשר ייבחנו ביחד עם מועמדים אליהם תפנה הועדה ביוזמתה. תהליך בחינת המועמדים צפוי להתקיים כבר במהלך החודש הקרוב.

עד לקביעת זהותו של מנכ"ל הבנק החדש ימשיך לשמש בתפקידו כמ"מ ציון קינן שמונה לתפקיד על ידי הדירקטוריון כבר בטרם פרוץ המשבר עם בנק ישראל במקומו של צבי זיו שהתפטר. על פי הההערכות, קינן זוכה לתמיכה רבה מצד הדירקטוריון וגם חברי ועדת האיתור וישנה סבירות גבוהה כי הועדה תמצא אותו ראוי להמשיך בתפקידו זה באופן קבוע.