logo

הנשיא יבטל רישום פלילי למתנגדי התנתקות

15

פרס הסכים לבטל רישומים פליליים של 59 אזרחים שביצעו עבירות שלא גרמו לפגיעה בנפש, במסגרת מחאה על פינוי גוש קטיף

מערכת וואלה חדשות14/06/2009 - 14:21
נשיא המדינה שמעון פרס ,ראש הממשלה בנימין נתניהו
נשיא המדינה שמעון פרס ,ראש הממשלה בנימין נתניהוצילום: ניר לנדאו, מערכת וואלה

נשיא המדינה שמעון פרס נעתר היום (ראשון) לבקשתם של 59 אזרחים, להורות על מחיקת הרישום הפלילי שלהם, בגין עבירות קלות שבוצעו על ידם בתקופת ההתנתקות, במחאה על פינוי יישובי גוש קטיף.

רוב האזרחים ביצעו את העבירות בהיותם קטינים, וזהו הרישום הפלילי היחיד שלהם. כמו כן, מדובר בעבירות שלא גרמו לפגיעה בנפש או לסיכון חיי אדם. החלטת הנשיא נובעת מהסדר שגובש על דעת שר המשפטים, היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה והסנגוריה הציבורית. במסגרת ההסדר הומלץ לנשיא להיענות לבקשות מחיקת רישום פלילי של אזרחים נורמטיביים, שלחובתם רישום פלילי יחיד בגין עבירות שבוצעו במחאה על ההתנתקות.

שר המשפטים הקודם דניאל פרידמן חתם בפברואר השנה על ההמלצה למחיקת הרשעה של 40 איש שהועמדו לדין בעקבות מעשים שביצעו במסגרת התנגדות להתנתקות. ממשרד המשפטים נמסר, כי הדבר נעשה "מתוך הבנה כי המעשים נעשו על רקע אירוע היסטורי חריג, ואין המדובר במי שהם עבריינים במהותם".

שבועיים קודם לכן, הגישה הסנגוריה הציבורית למשרד המשפטים 80 בקשות חנינה לתיקים שנפתחו בגין פעולות מחאה, 48 מהן התייחסו לקטינים. הבקשות הוגשו ברוח הצעת חוק בעניין שעברה בכנסת בקריאה ראשונה לפני כשנה.

עוד באותו נושא: