logo

ארה"ב: הירידה בתמ"ג - מתונה מהצפוי

9

רשם ירידה של 5.7% ברבעון הראשון, בשיעור שנתי - פחות מהערכות האנליסטים. הנתונים צפויים להביא לעליות נוספות בוול סטריט הערב

סוכנויות הידיעות29/05/2009 - 16:20
אילוסטרציה
אילוסטרציה צילום: ShutterStock

התמ"ג האמריקאי נסוג בשיעור קטן יותר מההערכות המקוריות לפי נתונים מתוקנים שפירסם משרד המסחר האמריקאי.

התמ"ג בארה"ב נסוג בקצב שנתי של 5.7% ברבעון הראשון, לעומת הערכות ראשוניות לנסיגה של 6.1% בתמ"ג האמריקאי. במהלך ארבעת הרבעונים האחרונים נסוג התמ"ג האמריקאי ב-2.5% - הירידה השנתית הגדולה מאז 1982.

הצריכה הפרטית עלתה ב-1.5%. היצוא מארה"ב נפל ב-28.7% ברבעון הראשון, הירידה החדה מאז הרבעון הרביעי של 1971. מכירות המוצרים והשירותים האמריקאיים ירדו בשיעור שנתי של 3.4%.

השקעות הבנייה ירדו ב-38.7% ברבעון הראשון - הקצב המהיר זה 29 שנה. ההשקעות העסקיות ירדו בשיעור שיא של 36.9%. רווחי החברות בארה"ב לפני מס ירדו ב-18% ברבעון הראשון לעומת הרבעון המקביל ב-2008. המלאים העסקיים נפלו ב-91.4 מיליארד דולר.

עוד באותו נושא: