logo

כנופייה בריטית נלחמת במנהלי הבנקים

22

ביתו של מנהל בנק לשעבר, שמקבל פנסיה שמנה למרות שהבנק רשם הפסדי ענק, הושחת ע"י קבוצת "מנהלי בנקים הם פושעים"

עידן דורנר25/03/2009 - 17:29
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

(צילום: רויטרס)

קבוצה המכנה את עצמה "מנהלי בנקים הם פושעים" לקחה אחריות על פגיעה בביתו שבאדינבורו של סר פרד גודווין, שעמד עד לאחרונה בראש ה"רויאל בנק אוף סקוטלנד". האלמונים שברו את חלונות ביתו והשחיתו את רכב המרצדס שלו, שחנה סמוך בית. פרד עצמו נמצא בחו"ל. איש לא נפגע בתקרית.

במייל ששלחה הקבוצה למערכות העיתונים נכתב, כי "מנהלי בנקים צריכים להיכלא. זוהי רק ההתחלה". לדבריהם, "אנחנו כועסים שאנשים עשירים כמוהו לוקחים לעצמם סכומים גדולים של כסף וחיים בפאר בשעה שאנשים רגילים מובטלים וחסרי בית. זהו פשע".

הבנק נזקק לסיוע ממשלתי בסך 20 מיליארד ליש"ט. בחודש שעבר דיווח הבנק כי הפסיד 24.1 ב-2008 – ההפסד השנתי הגדול ביותר אי פעם של תאגיד בריטי. פרד בן ה-50 זכה לביקורת קשה לאחר שסירב לוותר על פנסיה בשווי 700 אלף ליש"ט בשנה, אותה קיבל קיבל לאחר פרישתו. הפנסיה שלו כונתה על ידי גורדון בראון "לא מוצדקת ובלתי מתקבלת על הדעת", אך פרד התעקש לא וותר עליה. הבנק ממשיך לשלם על אבטחה. בהודעה שפרסם נאמר: "אנחנו מודעים לתקרית, אך זהו עניינה של המשטרה".