logo

משבר במו"מ בין הליכוד ליהדות התורה

19

מנהיג הפלג הליטאי הרב שלום אליישיב אמר כי אם יישארו הסיכומים בנושא הגיור כפי שהם לא תיכנס יהדות התורה לממשלה

פנחס וולף23/03/2009 - 16:32
הרב אלישיב יוסף שלום
הרב אלישיב יוסף שלוםצילום: בוצ'צ'ו

לאחר סיום השיחות הקואליציוניות הערב (שני) בין הליכוד ליהדות התורה, שהסתיימו בחילוקי דעות בעניין הגיור, נסע חבר הכנסת יעקב ליצמן לירושלים ונפגש עם יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. הפגישה הסתיימה ללא תוצאות. במקביל, חברי הכנסת הליטאים ביהדות התורה, משה גפני ואורי מקלב עדכנו את אחד מחשובי הרבנים הליטאיים, הרב אהרון שטיינמן, במגעים הקואליציוניים.

מנהיג הפלג הליטאי במפלגת יהדות התורה, הרב יוסף שלום אלישיב אמר בצהרים לגפני ומטלב שאם נושא הגיור יישאר כפי שסוכם עם ישראל ביתנו לא תיכנס יהדות התורה לממשלה.

למרות דברי הרב אלישיב. גורמים ביהדות התורה אמרו לוואלה! חדשות כי הנושא הוא בר פיתרון. "ההערכה היא שבסופו של דבר העניין יוסדר ותימצא הדרך לכניסת יהדות התורה לממשלה", אמרו. עם זאת ביהדות התורה העריכו כי ההסכם לא יחתם הערב.

עוד באותו נושא: