logo

המבצע בעזה ריסק את המפלגות הדתיות

20

מספירת רוב הקולות עולה, כי יהדות התורה תרד משישה לחמישה מנדטים, ואילו הבית היהודי תכניס לכנסת רק שלושה נציגים

מערכת וואלה חדשות11/02/2009 - 06:01
משה גפני על תוצאות הבחירותצילום: תאגיד כאן

(באדיבות ערוץ 1)

"עברנו מערכת בחירות קשה, מכיוון שבמרכזה עמדה המלחמה בעזה, והיא לא היטיבה עם המפלגות הקטנות, בוודאי לא עם יהדות התורה". כך הגיב אמש (רביעי) חבר הכנסת משה גפני עם פרסום תוצאות מדגמי הטלוויזיה, שחזו למפלגתו חמישה מנדטים בלבד.

נוסף על גפני, צפויים לייצג את המפלגה בכנסת הבאה יעקב ליצמן (יו"ר הרשימה), מאיר פרוש ואורי מקלב. גם מפלגת הבית היהודי, שקיוותה לאחד את כל הפלגים בציונות הציונית, נחלה אכזבה ותכניס לכנסת רק שלושה נציגים: דניאל הרשקוביץ, חבר הכנסת זבולון אורלב והעיתונאי לשעבר אורי אורבך.

עם זאת, בש"ס יכולים לשאוב מעט עידוד מנתוני האמת. המפלגה החרדית החלה את הלילה עם 10-9 מנדטים סיימה אותו עם 11. היו"ר, השר אלי ישי, קרא ליהדות התורה להצטרף לש"ס כגוש משותף במשא ומתן הקואליציוני.

עוד באותו נושא: