logo

עז נעצרה בחשד שניסתה לבצע שוד מזוין

26

אזרחים הביאו את העז למשטרת ניגריה וטענו כי היא למעשה אדם חמוש שניסה לגנוב מכונית והשתמש בכישוף כדי לחמוק ממעצר

רויטרס24/01/2009 - 09:22
אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: ShutterStock

משטרת ניגריה מחזיקה במעצר עז בחשד שניסתה לבצע שוד מזוין. אזרח הביא את החיה השחורה-לבנה לשוטרים וטען כי מדובר בשודד חמוש שהשתמש בכישוף והפך עצמו לעז כדי לנסות ולחמוק ממעצר לאחר שניסה לגנוב רכב מסוג מאזדה 323.

"קבוצה של אזרחים ששייכים לארגון מתנדבים שומרי חוק דיווחה שהייתה בסיור וראתה כמה בריונים מנסים לגנוב מכונית", אמר דובר משטרת מדינת קווארה, "הם רדפו אחריהם אולם אחד מהם הצליח להימלט בעוד השני הפך עצמו לעז". לדבריו, "איננו יכולים לאמת את הסיפור אך העז נמצאת בחזקתנו. איננו יכולים לבסס את טענותינו על משהו מיסטי, זה משהו שצריך להוכיח באופן מדעי שאדם הפך לעז".

האמונה בכישוף ובקסם נפוצה בחלקים נרחבים בניגריה, המדינה המאוכלסת ביותר באפריקה. תושבים הגיעו לתחנת המשטרה כדי לחזות בעז שאף הצטלמה לעיתון לאומי כשהיא כורעת על ברכיה ואוכלת קש.

עוד באותו נושא: