logo

הרמטכ"ל: "יעדי המבצע בעזה הושגו במלואם"

111

גבי אשכנזי כתב באיגרת ללוחמים ברצועה, כי חמאס הוכה קשות ונוצרו התנאים לשינוי מהותי במציאות הביטחונית בדרום הארץ

יהושע בריינר18/01/2009 - 17:43
הרמטכ"ל גבי אשכנזי יחד עם כוחות הלוחמים בעזה
הרמטכ"ל גבי אשכנזי יחד עם כוחות הלוחמים בעזהצילום: דובר צה"ל

"בעקבות החלטת ממשלת ישראל על הפסקת אש, צה"ל נוצר את נשקו בתום 22 ימי לחימה. היעדים שהוצבו בראשית המבצע הושגו במלואם". כך כתב היום (ראשון) הרמטכ"ל, רב אלוף גבי אשכנזי, באיגרת מיוחדת ללוחמים ברצועת עזה.

לדברי אשכנזי, "מערכי חמאס ותשתיות הטרור הוכו מכה קשה ונוצרו התנאים לשינוי מהותי במציאות הביטחונית בדרום ישראל. צה"ל נערך מחדש לקדם כל התפתחות ולהבטיח מיצוי והעמקת ההישגים". עם זאת, הבהיר אשכנזי, כי "המבצע טרם הסתיים. הימים הבאים מחייבים אותנו לשמור על העירכות, על דריכות ועל מוכנות עד שישוב השקט לישובנו ולערינו ויושלמו התנאים להבטחת האינטרסים הביטחוניים בדרום".

עוד כתב אשכנזי, כי "עיניים רבות בכל רחבי המזרח התיכון עקבו אחר כושר הלחימה ואחר נחישות הביצוע שהפגין צה"ל על כל מערכיו. היכולת המודיעינית המרשימה, החתירה למגע שהפגנתם, העמיקו בקרב כל אויבינו את ההכרה בעוצמת צה"ל ובנחישותו להציב חומת מגן לשמירה על ריבונות וביטחון ישראל". אשכנזי גם ציין, כי "ליבנו לא גס בסבל הרב שנגרם לאוכלוסייה הפלסטינית. חמאס הוא הנושא באחריות סבלם ולתוצאות שהמיט על בני עמו".

עוד באותו נושא: