
חמאס מאיים לפגוע ביעדים ישראליים בארץ ובחו"ל בתגובה לחיסול בכיר הארגון, השייח' ניזאר ריאן. "לאחר הפשע השפל הזה, כל האופציות פתוחות בפני חמאס, ביניהן פיגועי התאבדות ופגיעה באינטרסים ישראליים בכל מקום שהוא", מסר בכיר הארגון איסמעיל רדואן. חמאס קרא לזרוע הצבאית של הארגון "לנקום את דמו של ריאן ומשפחתו".
"האויב הפושע אינו מצליח לעצור את ירי הטילים שהגיעו עד לבאר שבע, יבנה ואשדוד", הוסיף רדואן והבטיח כי "לוחמי ההתנגדות ישברו את הכיבוש". לדבריו, "הטרור, השואה ומעשי הטבח שמבצעת ישראל ברצועה לא ישברו את עוצמתנו ולא יגרמו לנו להרים דגל לבן. על האויב הפחדן לדעת שרצח יוביל לרצח והרס יוביל להרס"
צה"ל חיסל אתמול בצהרים את בכיר חמאס השייח' ניזאר ריאן. חיל האוויר הפציץ את ביתו של ריאן, ובהפצצה נהרגו עוד 18 בני אדם, בהם ארבע נשותיו ושבעה מילדיו. ריאן נחשב לאחד המפקדים הבכירים של חמאס. בין השאר קרא ריאן בעבר לחידוש פיגועי ההתאבדות בתוך ישראל ואף איים להשתלט בכוח על הגדה המערבית. אחיו, אסעד, נהרג בפיצוץ בג'בליה לפני כשלוש שנים. ברשת אל ג'זירה דווח, כי הבית בן ארבע הקומות נהרס לגמרי. עוד דווח, כי ריאן סרב להתפנות מהבית במשך ימי הפעולה הישראלית.