logo

גם הוותיקן נגד האו”ם

16

הכנסיה הקתולית תוקפת חוברת שפרסמה נציבות הפליטים של האו"ם, בטענה כי היא מעודדת מין אקראי והפלות; טוענת: שימוש בגלולת הפסקת הריון לאחר אונס - דינה כהפלה; חושך במאה ה-21

מערכת וואלה09/11/2001 - 14:09
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

הוותיקן תוקף בחריפות מסמך שפירסמה סוכנות הטיפול בפליטים של האו"ם בגלל בטענה כי הוא מעודד הפלות ויחסי מין לא אחראיים. הביקורת של הכנסיה הקתולית על סוכנות הפליטים מופיעה בחוזר שהועבר לכל הבישופים ברחבי העולם תחת השם "הפוריות הבריאה של הפליטים" ונועד לקתולים העובדים עם פליטים.

המסמך בא בתגובה לחוברת הוראות שפרסמה נציבות הפליטים של האו"ם בשיתוף עם סוכנויות אחרות. הוותיקן טוען כי החוברת של האו"ם כוללת "הצעות על הגבלת הילודה, הרעיון של יחסי מין לא אחראיים ואפילו הפלות". במסמך נטען כי החוברת מציעה שימוש בגלולת "הבוקר אחרי" במקרה של אונס. הוותיקן רואה בשימוש בגלולה סוג של הפלה, גם אם מדובר באונס.

הכנסיה הקתולית, כידוע, לא מקבלת כל סוג של הפלה ורואה בשימוש בקונדום או אמצעי מניעה אחרים דבר אסור. הכנסיה רואה בחלוקת אמצעי מניעה לפליטים או לאוכלוסיות עניות - עידוד יחסי מין.