logo

התשובה האירנית לטריפו: 666 המלקות

31

תשעה גברים אירנים, שהורשעו בפגיעה בסדר הציבורי, קיבלו עונש של 74 מלקות לכל אחד. רפורמיסטים במדינה חוששים מפגיעה בתדמיתה

עידן דורנר19/10/2008 - 12:43
OG חדשות
OG חדשות צילום: מערכת וואלה, וואלה

בית משפט באירן גזר היום (ראשון) על תשעה גברים, שהורשעו ב"פגיעה בסדר הציבורי", עונש של 74 מלקות לכל אחד. השופטים טענו כי "התשעה פגעו בשלום הציבור, ניהלו קרבות רחוב והרסו רכוש ציבורי".

העיתון האירני "סרמאייה" מדווח, כי גזר הדין ניתן בעיר קום, הנחשבת לעיר קדושה עבור האיסלם השיעי. התשעה הואשמו כי הרסו 15 רכבים פרטיים, ושברו חלונות בעזרת מקלות ואבנים.

עונש המלקות הפך לשכיח באירן לאחר המהפכה האיסלמית בשנת 1979, אם כי כמעט ולא נעשה בו שימוש בשנים האחרונות. פוליטיקאים התומכים ברפורמות במדינה, בהנהגת הנשיא לשעבר מוחמד חתאמי, קוראים לבטל את עונש המלקות, בעיקר בגלל התדמית שהוא יוצר לאירן ברחבי העולם. לאחר בחירתו של מחמוד אחמדניג'ד לנשיאות, הוא הבטיח להחזיר את ערכי המהפכה והרשויות באירן הכריזו מלחמה בפשיעה ובפגיעה בערכי הדת.

עוד באותו נושא: